Vasemmistopuolueiden Tradekan ostama Med Group on nettisivujensa mukaan Suomen johtava kotiin vietävien palveluiden tuottaja. https://www.onniterveys.fi/medgroup

Vasemmiston vaalirahoittaja on hoivabisneksen jätti

Sdp:n ja vasemmistoliiton hallitsemasta Tradekasta tuli vuosi sitten hoiva-alan suurtoimija.

Monet poliitikot ovat tuominneet hoiva- ja terveysyritys Esperi Caren toiminnan ja pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kommentit yhtiön valvonnasta. Sdp:n vt. puheenjohtaja Sanna Marin twiittaa heidän harkitsevan välikysymystä. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen totesi tapauksen olevan ”karu esimerkki siitä, miten vanhimpien ja heikoimpien hyvinvoinnin kustannuksella tehdään valtavia voittoja”.

Vasemmistopuolueiden hallitsema monialakonserni Tradeka on itse mukana alan liiketoiminnassa. Tradeka osti vajaa vuosi sitten terveysyhtiö Med Groupin hoivan, ensihoidon ja julkisen terveyden palvelut.

Med Groupin brandinimi alalla on Onni. Se on Suomen suurin kotiin vietävien hoivapalveluiden kuten vanhusten kotihoidon tuottaja ja henkilökohtaisen avustamisen markkinajohtaja. Med Groupilla on 3000 työntekijää ja vuonna 2017 sillä oli 100 miljoonan euron liikevaihto.

Suomen Kuvalehti kertoi joulukuussa, että Tradeka antoi syksyn 2017 kuntavaaleissa tukea 105 Sdp:n ja vasemmistoliiton ehdokkaalle, yhteensä 52 500 euroa. Vaalirahaa saivat Tradekan hallintoelimissä, pääluottamusmiehenä tai työsuojeluvaltuutettuna toimivat.

Sdp:n kansanedustajista kuntavaalituen saivat Osuuskunta Tradekan hallituksen jäsen Eero Heinäluoma ja entinen jäsen Jukka Gustafsson sekä Maria Guzenina, Ilkka Kantola, Anneli Kiljunen, Johanna Ojala-Niemelä ja Tytti Tuppurainen.

Tradeka-yhtiöt Oy:n hallituksen puheenjohtaja on entinen Sdp:n puoluesihteeri Markku Hyvärinen.

Edustajistoon kuuluvat muun muassa Li Andersson, Paavo Arhinmäki, Antti Lindtman, Maria Guzenina, Ilkka Kantola, Aino-Kaisa Pekonen ja lukuisat muut vasemmistopuolueiden nykyiset ja entiset kansanedustajat.

Huhtikuun eduskuntavaaleissa Tradeka tulee antamaan jokaiselle ehdokkaalleen tukea 2 500 euroa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt