Verkkouutiset

Valkean kauppakeskus Oulussa 14. kesäkuuta 2024. LEHTIKUVA / TIMO HEIKKALA

Hallitus tuomitsee Oulun väkivaltarikokset

Pääministeri Petteri Orpo aikoo tavata turvallisuusviranomaiset mahdollisimman pian.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Petteri Orpon (kok.) hallitus sai keskiviikkona 19. kesäkuuta katsauksen poliisilta Oulussa tapahtuneista puukotuksista.

Poliisi tutkii torstaina 13.6. ja tiistaina 18.6. Oulun kauppakeskus Valkeassa tehtyjä puukotuksia, joissa molemmissa on poliisin mukaan viitteitä rasistisista motiiveista. Ensimmäisessä tapauksessa epäillyllä tekijällä on taustaa äärioikeistotoiminnassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hallitus toteaa, että Oulun väkivaltarikokset ovat täysin tuomittavia.

– Tällaiset teot eivät kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan. Rasismi ja viharikokset kaikissa muodoissaan ovat tuomittavia, hallituksen tiedotteessa sanotaan.

Hallitus pitää tekoja erittäin vakavina.

– Suomessa jokaisen täytyy voida kulkea turvallisesti ja käydä hoitamassa arkisia asioitaan rauhassa, ilman väkivallan uhkaa, hallitus toteaa.

Oulun poliisin toimet partioinnin ja näkyvyyden lisäämiseksi ovat tarpeellinen keino lisäämään turvallisuutta ja järjestystä, neuvottelussa todettiin. Hallitus antaa Oululle kaiken tarvittavan tuen tilanteen hoitamiseksi. Kyseessä on hallituksen mukaan koko Suomen asia.

Hallitus kiittää kauppakeskuksen vartijoita esimerkillisestä toiminnasta turvallisuuden hyväksi.

Pääministeri Orpo aikoo tavata turvallisuusviranomaiset mahdollisimman pian.

– Haluan saada äärioikeiston uhasta ja siihen liittyvistä lisätoimenpiteistä yhteisen ja laajan tilannekuvan viranomaisilta, pääministeri sanoo tiedotteessa.

Hallitusohjelmassa on lukuisia toimia liittyen väkivallan torjuntaan, joita viedään määrätietoisesti eteenpäin. Hallitus esimerkiksi valmistelee parhaillaan kansallisen väkivaltaisen radikalisoitumisen ja ekstremismin ennaltaehkäisyn ja torjunnan toimenpideohjelmaa. Poliisin toimivaltuuksia on tarkoitus lisätä tällä hallituskaudella myös parantamalla tiedonvaihtoa, tiedon saantia ja luovutusta sekä rikostiedustelua.

Hallitus on myös valmistellut juuri lausunnoilla olleen valtioneuvoston rasismin torjumisen ja yhdenvertaisuuden edistämisen toimenpideohjelman.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)