Verkkouutiset

Valtiovarainministeri Riikka Purra ja pääministeri Petteri Orpo. FANNI UUSITALO/VALTIONEUVOSTON KANSLIA

”Hallituksen kyvystä päätöksiin tuli paras mahdollinen näyttö”

Kansanedustajan mukaan Sanna Marinin hallituksen jäljiltä rahaa ei enää ole, mutta velkaa sitäkin enemmän.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustajan Timo Heinosen mukaan hallituksen kyvystä päätöksiin tuli tiistaina paras mahdollinen näyttö.

– Pääministeri Petteri Orpon (kok.) johdolla hallitus sai budjettiriihen valmiiksi päivässä. Pääministeri kertoi budjettiprosessin olleen hänelle jo ties monessa – toki nyt ensimmäinen pääministerinä – mutta kiitosta hän antoi ensimmäisen budjettinsa tehneelle perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Puralle. Heinonen kirjoittaa blogissaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Kiitosta toki saivat myös ministeri Sari Essayah (kd.) ja Anna-Maja Henriksson (r.), joiden kanssa kokonaisuus kasaan kerättiin.

Hallituksen päätöksentekokyky on Heinosen mielestä esimerkillistä ja myös vastuunkantokykyä löytyy.

– Ja näytti myös sieltä, että valmiutta myös uusiinkin päätöksiin, sillä maamme taloustilanne näyttää olevan vielä luultuakin huonompi edellisen pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen jäljiltä. Rahaa ei enää ole ja velkaa sitäkin enemmän.

Heinonen huomauttaa, että velkarahalle onkin nyt tullut hinta ja jo nyt Marinin hallituksen perintönä menee miljardeja vain pelkkiin korkoihin.

– Ne kaikki on pois siis hyvinvointiyhteiskunnan muista palveluista ja kehittämisestä. Ja niin kuin aiemmin kirjoitinkin, niin muutaman vuoden päästä korkokulut ovat tätä menoa jopa viisi miljardia.

Heinonen muistuttaa, että saman verran rahaa käytämme koko uskottavaan maanpuolustukseen.

– Tai miettikääpä mitä viidellä miljardilla saataisiin aikaan kouluissa tai vanhustenhoidossa? Tai sisäisessä turvallisuudessa, Heinonen kysyy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)