Verkkouutiset

Lupiineja juhannuksena 2022. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Haitallisia kasveja hävittämällä voi tienata rahaa Helsingissä

Lupiinin ja jättipalsamin koneellinen poisto on hankalaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asukkaat voivat ansaita rahaa hävittämällä Helsingistä löytämiään lupiineja ja jättipalsameja. Tempaus toteutetaan Crowdsorsa-mobiilipelillä, jolla torjuttavia vieraslajiesiintymiä videoidaan ja merkitään kartalle.

Helsingin kaupunki kertoo aloittavansa joukkoistetun vieraslajitorjunnan 3. kesäkuuta. Tehtävä on kaikille avoin ja vaatii ainoastaan Crowdsorsa-mobiilipelin lataamisen omaan älypuhelimeen. Palkkioksi pelaajat voivat ansaita jopa 25 senttiä torjuttua neliömetriä kohden.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Jättipalsami ja lupiini kuuluvat Helsingin haitallisimpiin vieraskasveihin, ja ne uhkaavat kaupunkiluontomme monimuotoisuutta. Niiden koneellinen poisto on monissa sijainneissa hankalaa, ja siksi jokainen käsipari on tarpeen torjuntataistelussa. Mobiilipeli ja rahapalkkio toivottavasti lisäävät tehtävän hauskuutta ja palkitsevuutta, toteaa tiedotteessa vapaaehtoistyön koordinaattori Armi Koskela kaupunkiympäristön toimialalta.

Peliin osallistutaan poistamalla joko itse löydettyjä tai kartalle jo merkittyjä jättipalsami- tai lupiiniesiintymiä. Kohteet kuvataan ennen ja jälkeen torjunnan, ja lopuksi videot ladataan Crowdsorsan tarkistettavaksi.

Kun videot on hyväksytty, voi palkkion pyytää virtuaalilompakosta omalle pankkitililleen.

Pelin automaattisesti laskema torjuntapalkkio perustuu esiintymän pinta-alaan, tiheyteen ja lajiin. Tehtävä pysyy käynnissä niin kauan kuin palkkiobudjettia riittää, ja sen edistymistä voi seurata sovelluksesta. Jotta esiintymien viimeisetkin haittakasvit saadaan tehokkaasti hävitettyä, voi tehtävän jälkipuoliskolla torjua ainoastaan vanhoja esiintymiä uudelleen.

Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, jonka konsepti on otettu käyttöön Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Briteissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)