Verkkouutiset

Gasgrid Finland vastaa myös kaasun siirrosta Suomessa. LNG-terminaalilaiva Exemplar turvaa etelärannikon kaasun saantia. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Gasgrid Finlandin edistämille vetyhankkeille hyviä uutisia

Kolme kansainvälistä vetyhanketta pääsi EU:n listalle. Tämä mahdollistaa muun muassa rahoituksen hakemisen.

Kolme siirtoverkkoyhtiö Gasgrid Finlandin edistämää kansainvälistä vetyinfrastruktuurihanketta on nimetty EU-komission yhteisen edun mukaisten hankkeiden listalle.

Listalle mukaan pääseminen tarkoittaa, että EU näkee vetyhankkeet keskeisiksi Euroopan energiapoliittisten tavoitteiden saavuttamiselle. Tämä mahdollistaa myös muun muassa EU-rahoituksen hakemisen hankkeille sekä nopeutetut luvitusprosessit.

Kehityshankkeet ovat Nordic Hydrogen Route, Nordic-Baltic Hydrogen Corridor ja Baltic Sea Hydrogen Collector.

Nordic-Baltic Hydrogen Corridor-hankkeessa tarkastellaan Suomesta Viron, Latvian, Liettuan ja Puolan kautta Saksaan rakennettavaa vetyinfrastruktuuria.

Nordic Hydrogen Route-hankkeessa selvitetään Suomen ja Ruotsin välistä vetyinfrastruktuuria Perämeren rannikolle.

Baltic Sea Hydrogen Collector-hankkeessa selvitetään merenalaista vetyinfrastruktuuria, jolla yhdistetään Suomi ja Ruotsi Keski-Eurooppaan.

Gasgrid edistää Itämeren alueen vetyhankkeita sekä kansainvälisen infrastruktuuriyhteistyön kehittymistä yhdessä kahdeksan muun alueella toimivan kaasunsiirtojärjestelmän operaattorin sekä kahden teollisuusyrityksen kanssa. Lisäksi Gasgrid on saanut mandaatin Suomen valtiolta kansallisen vedyn siirtoverkon rakentamiseen ja vetytalouden kehittämiseen Suomessa.

Hankelistaa käsittelevät seuraavaksi Euroopan parlamentti ja Eurooppa-neuvosto. Jos hankkeet hyväksytään, ne saavat niin sanotun PCI-statuksen ja niille on mahdollista hakea EU-rahoitusta.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)