Verkkouutiset

Vaalimaan raja-asema. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Ex-tiedustelueversti: Tästä syystä sotaa vastustavia ei kannata päästää länteen

Martti J. Karin mielestä raja on suljettava venäläisiltä.

Venäjältä liikekannallepanoa pakenevia ”sodanvastustajia” ei kannata päästää länteen, toteaa entinen pääesikunnan apulaistiedustelupäällikkö, eversti evp. Martti J. Kari Keskisuomalaisessa julkaistussa kolumnissaan.

– Ensinnäkin, miten voimme varmistaa, että rajan yli tulee vain (Vladimir) Putinin ja sodan vastustajia. Toiseksi on aika uskomatonta, että maahamme tulevat venäläiset ovat nyt yhtäkkiä alkaneet vastustamaan sotaa, jota he ovat kannattaneet kahdeksan vuotta, hän kirjoittaa.

Entisen tiedustelueverstin mukaan Venäjältä tulvii tällä hetkellä Eurooppaan ja Suomeen asekuntoisia miehiä. Monet heistä ilmoittavat vastustavansa sotaa.

Martti J. Karin mielestä parempi olisi, jos ”sodanvastustajien” pääsy länteen estetään ja heidät otetaan Venäjän asevoimiin.

– Näin heillä on mahdollista oikeasti vastustaa sotaa esimerkiksi antautumalla ukrainalaisille tai lietsomalla pelkoa, paniikkia ja pakokauhua joukoissa, joihin heidät sijoitetaan.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)