Verkkouutiset

Tanskalaisia F-16-hävittäjiä. Maa on luvannut toimittaa Ukrainalle F-16-koneita kesän aikana. AFP / LEHTIKUVA / BO AMSTRUP

Ex-lentäjä: F-16-koneilla voi iskeä syvälle Venäjälle

Ensimmäisten hävittäjien arvioidaan saapuvan Ukrainaan lähiaikoina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lentokouluttaja David Kern arvioi, että Ukraina pystyy iskemään F-16-hävittäjillä syvälle rintamalinjojen taakse uhaten huoltolinjoja ja strategisia kohteita.

Uransa aikana tuhansia tunteja F-16-koneella lentänyt pilotti arvioi Radio Free Europen haastattelussa, että uusilla koneilla Ukraina pysty myös suojaamaan ilmatilaansa entistä paremmin.

– En olisi yllättynyt, jos ukrainalaiset vievät F-16-hävittäjillä taistelun Venäjän puolelle tekemällä hyvin syvälle yltäviä iskuja strategisiin kohteisiin, hän sanoo.

Hän mainitsee mahdollisiksi kohteiksi myös hyökkääjän joukkojen keskittymät. Länsimaiset hävittäjät ovat Kernin mukaan kuin ”hyvin joustava, pitkän kantaman tykistöjärjestelmä”.

Ensimmäisten F-16-hävittäjien arvioidaan saapuvan Ukrainaan lähiaikoina. Tanska, Norja, Belgia ja Alankomaat ovat luvanneet Ukrainalle yhteensä 85 F-16-konetta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)