Verkkouutiset

Tulvamaisemaa Antonivkan sillan lähettyvillä Hersonissa. AFP / LEHTIKUVA / OLEG TUCHYNSKY

Evp-kenraalin arvio: Hyökkääjä panikoi, patoiskun hyöty jää pieneksi

Ben Hodgesin mukaan Kahovkan padon räjäytyksen vaikutus olisi myöhemmin ollut suurempi.

Yhdysvaltain eläköitynyt kenraali, maan Euroopan joukkojen entinen komentaja Ben Hodges kirjoittaa brittilehti Telegraphissa, etteivät Venäjän joukot saa Kahovkan padon tiistaisesta räjäytyksestä toivomansa kaltaista hyötyä.

Hodgesin mukaan on selvää, että padon tuhon takana oli nimenomaan Venäjän toiminta.

– Pato tuhottiin selvästi sisäisillä räjähteillä, ei aseellisella iskulla, ja se oli venäläisten valvonnassa. Lisäksi padon räjäyttämisestä ei ole mitään hyötyä ukrainalaisille: tämä on valtava taloudellinen ja ekologinen katastrofi heidän maalleen, ja he joutuvat käsittelemään vahinkoja vielä pitkään, hän huomauttaa.

– Edes venäläiset eivät todennäköisesti saa niin paljon sotilaallista hyötyä kuin he ehkä toivovat. Jotkut asiantuntijat uskovat, että tulvavedet laskevat seuraavien viiden tai seitsemän päivän aikana ja maa alkaa kuivua nopeasti kesähelteellä, hän jatkaa.

Näin vaikutus Ukrainan asevoimien liikkeeseen voi jäädä lyhytaikaiseksi.

– Minun arvioni mukaan venäläiset panikoivat tässä asiassa ja räjäyttivät padon liian aikaisin toivomansa vaikutuksen kannalta, hän kirjoittaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)