Verkkouutiset

Euroopan parlamentin täysistunto Ranskan Strasbourgissa. LEHTIKUVA / AFP Patrick Hertzog

EU-parlamentti äänesti ydinvoiman ja maakaasun puolesta

Komission esityksessä ydinvoima ja maakaasu luokitellaan kestäväksi rahoituspäätökseksi.

Euroopan unionin parlamentti tukee EU-komission esitystä ydinvoiman ja maakaasun sisällyttämisestä kestävän rahoituksen taksonomiaan.

– Hylkäysesitys kaatui äänin 278–328 (hylkäys olisi vaatinut 353 ääntä). Hyvä näin. Investointeja ydinvoimaan tarvitaan, kokoomuksen europarlamentaarikko Henna Virkkunen kertoo Twitterissä.

Kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaa kertoo Twitterissä, että äänestyksen jälkeen täysistuntosalin lehtereillä nähtiin suunniteltu mielenilmaus.

– Komissio sai tahtonsa läpi taksonomiassa; ydinvoiman ja maakaasun rahoittaminen luokitellaan vihreäksi rahoituspäätökseksi. Tuin myös itse päätöstä, Sarvamaa toteaa.

Vihreiden Ville Niinistön mukaan päätös maakaasun ottamisesta mukaan taksonomiaan tietyin ehdoin on ”huono signaali”.

– Mikään fossiilinen polttoaine ei ole ympäristölle kestävä investointi 2020-luvun ilmastokriisin ja vaadittavan energiamurroksen oloissa, Niinistö kirjoittaa Twitterissä.

Vasemmistoliiton Silvia Modigin mukaan maakaasun haitallisuus on niin iso, että ilmaston kannalta tämän molemmat sisältävän ratkaisun kannattaminen ei ole perusteltua.

– Nyt maakaasu kilpailee samoista investoinneista kuin uusiutuva energia. Näin teimme ilmastotavoitteista itsellemme vaikeampia ja kalliimpia, Modig toteaa Twitterissä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)