Verkkouutiset

Etelä-Suomeen luvassa huonoja ajokelejä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Etelä-Suomeen jopa 30 senttiä lunta

Talviset kelit jatkuvat, vaikka huhtikuu lähestyy, kertoo Forecan uusi ennuste.

Tulevien päivien aikana eteläiseen Suomeen luvataan jopa 30 senttiä lunta, kertoo Forecan tuore ennuste.

Meteorologi Markus Mäntykangas varoittaa Forecan blogissa alkuviikosta huonosta ajokelistä sekä suurista lumikertymistä.

Sunnuntain vastaisena yönä kelloja siirretään tunnilla eteenpäin ja Suomessa siirrytään kesäaikaan, mutta ironisesti sää siirtyykin takaisin “talviaikaan”, Mäntykangas sanoo.

Lumisateet ovat etelässä mahdollisia jo lauantai-illasta lähtien, mutta eniten lumisateita voi odottaa alkuviikoksi. Sateiden määrä ja olomuoto kuitenkin riippuu matalapaineen alueen liikkeistä.

– Mikäli matalapaine eteneekin kunnolla kohti länttä tai pohjoista, osa sateesta voi tulla etelässä räntänä tai vetenä, jolloin lumikertymä jää pienemmäksi. Sateen olomuoto on hyvin pienestä kiinni, koska heti Suomenlahden eteläpuolella Virossa valtaosa sateista tulee vetenä.

Suomen pohjoisosiin on luvassa kovia pakkasia. Kittilässä rikottiin talven ennätys, kun perjantaina pakkasta mitattiin -37,5 astetta.

Kireiden pakkasten odotetaan jatkuvan myös sunnuntaiyönä ja lämpötilat voivat yöllä Pohjois-Suomessa laskea -30-35 asteeseen.

Etelä-Suomessa lämpötilat ovat päivällä seuraavien päivien aikana nollan tuntumassa tai hieman pakkasen puolella.

Keski-Suomeen on luvassa lähipäiville noin 2-5 asteen pakkaskelejä. Maan pohjoisosissa pakkasta voi olla päivälläkin yli 10 astetta.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS