Verkkouutiset

Margarita Simonjan. www.twitter.com

Erikoinen hetki Venäjän televisiossa – ”Tämä ei mene suunnitelmien mukaan”

Huippupropagandistit pohtivat lähetyksessä Moskovan tappion seurauksia.

Venäjän valtion televisiossa nähtiin erikoinen sananvaihto, kun Kremlin ykköspropagandistit kävivät keskustelua Ukrainan sodan häviämisen seurauksista.

– He valmistautuvat ottamaan meidän Krimimme ja ainoa, mitä voimme tässä tilanteessa tehdä on pommittaa. Pommitamme joka päivä. Pommitamme heidän infrastruktuuriaan. Luoja tietää, että emme halunneet tätä.  Kukaan ei halunnut tätä. Minä en halunnut tätä, te ette halunneet tätä ja tiedän, että valtiojohto ei halunnut tätä, raivokkaasta retoriikastaan tunnettu RT-propagandakanavan päätoimittaja Margarita Simonjan totesi Vladimir Solovjovin ohjelmassa.

Simonjan kuvaili venäläisiä pehmeiksi ja heikoiksi ja kertoi tuntevansa harmikseen paljon jopa ”todella korkeissa asemissa” olevaa väkeä, joka pelkää tällaista tapaa käydä sotaa. Propagandisti soimasi, etteivät näin ajattelevat uskalla tunnustaa tosiasioita.

Hän viittasi kansainväliseen sotarikostuomioistuimeen Haagissa.

– Haagia pelkäävän porukan tulisi pelätä häviämistä, nöyryytystä ja kansanne pettämistä. Voin kertoa, että jos me onnistumme häviämään, joutuu jopa Kremlin kadunlakaisija todelliseen tai hypoteettiseen Haagiin, Margarita Simonjan totesi.

– Sillä, onko vielä yksi Kiovan alue ilman sähköä, ei ole mitään vaikutusta sen katastrofin mittakaavaan, joka maatamme kohtaa, jos näin käy [häviämme]. Ei tätä voi edes kuvitella, hän jatkoi.

Ohjelman isäntä Vladimir Solovjov yritti todeta väliin, että ”Venäjä ei voi hävitä”.

– Jos pelkäät Haagia, älä lähde metsään [muunnos venäläisestä sananlaskusta jos pelkää susia, ei ole menemistä metsään], Simonjan heitti takaisin.

Solovjov puolestaan jatkoi, että Haagia tai mitään muutakaan ei ole jäljellä, jos käy niin, että Venäjä häviää.

Ruotsin entinen pää- ja ulkoministeri Carl Bildt on jakanut Venäjän mediaa seuraavan Julia Davisin julkaiseman videon (alla) lähetyksestä Twitterissä.

– Sekaannusta, hämmennystä ja jopa häivähdys pelkoa ja epätoivoa. Tämä ei mene suunnitelmien mukaan, Bildt kommentoi erikoista sananvaihtoa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS