Verkkouutiset

Ihmisiä Särkiniemen uimalaiturilla Helsingissä. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Helteinen sää jatkuu, liikkeellä voimakkaita ukkosia

Kuluva viikko on ajankohtaan nähden erittäin lämmin.

Elokuun loppu etenee keskimääräistä lämpimämmässä säässä, kertoo Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen kuukausiennuste.

Tällä viikolla lämpötilat ovat laajalti yli 25 asteen lukemissa, paikoin mitataan jopa yli 30 asteen lämpötiloja. Liikkeellä on myös voimakkaita ukkosia ja rankkasateita.

– Elokuun loppuosa kuluu Suomessa pääasiassa lämpimässä säässä, ja eipä syyskuun alkupuolikaan näytä kylmältä tämän kuukausiennusteen mukaan.

– Suomessa tulee paikallisesti tällä viikolla rankkojakin sateita, sillä etelästä virtaava lämmin ilma on myös kosteaa, toteaa Forecan meteorologi Anna Latvala.

Ennusteen mukaan tämän viikon keskilämpötila on 4–6 astetta tavanomaista korkeampi, ja paikallisesti jopa reilut kuusi astetta tavanomaista korkeampi. Kuumuuden lisäksi tulossa on myös sateita ja ukkosia.

– Viikko on ajankohtaan nähden erittäin lämmin, sillä lämpötila on paikoin 30 asteen lukemissa. Näin korkeat lämpötilat ovat epätavallisia tähän aikaan vuodesta.

– Helteen puolelle mennään Lapissa asti, mutta torstaina Lapissa käväisee viileämpää ilmaa ja monin paikoin päivälämpötila laskee 15 asteen alle. Todennäköisesti lämpö kuitenkin palaa loppuviikolla myös Lappiin, Latvala sanoo.

Korkeapaine alkaa vahvistua 22. elokuuta alkavalla viikolla Keski- ja Pohjois-Eurooppaan idästä alkaen. Kuukausiennusteen mukaan viikko on Suomessa 2–4 astetta tavanomaista lämpimämpi, suurin poikkeama on maan itäpuoliskolla.

– Lämmin sää sen kuin jatkuu. Mitään selvää kylmenemistä ei ole ennusteissa näköpiirissä, mutta ensi viikolla ei ehkä ole aivan yhtä paahtavan kuumaa. On mahdollista, että paikoin helteinen sää jatkuu ensi viikolla, Latvala toteaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS