Verkkouutiset

Ihmisiä sadepäivänä Helsingissä. LEHTIKUVA / ANNI ÅGREN

Elokuu alkaa vaihtelevassa säässä – ”päivittäin sadekuuroja”

Meteorologin mukaan tämä viikko on keskimääräistä sateisempi.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF julkaisi eilen maanantaina uuden kuukausiennusteen elokuulle.

– Ennusteen mukaan Suomi kuuluu tällä viikolla pohjoisenpuoleisen matalapaineen piiriin. Keski-Euroopassa puolestaan vaikuttaa korkeapaine. Ensi viikolla korkeapaine vahvistuu myös meillä Suomessa, toteaa Forecan meteorologi Joanna Rinne.

Ennusteen mukaan tämän viikon sää on vaihtelevaa.

– Tällä viikolla sää on suuressa osassa Suomea ajankohdan keskiarvoa sateisempaa. Suomen yli liikkuukin päivittäin sadekuuroja, joinakin päivinä myös laajoja sadealueita. Ensi viikolla korkeapaine pitää ennusteen mukaan sateet vähissä, Rinne kertoo.

Kuukausiennusteen mukaan alkanut viikko on Suomen itäpuolella ja suuressa osassa Eurooppaa keskilämpötilaltaan ajankohdan keskiarvoa lämpimämpi, mutta Suomessa sekä myös Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa on ajankohdan keskiarvoa viileämpi viikko.

– Myös sateita on meillä suurimmassa osassa maata odotettavissa ajankohdan keskiarvoa enemmän, tosin aivan etelässä jopa ajankohdan keskiarvoa vähemmän, Rinne toteaa.

Suomi kuuluu elokuun ensimmäisellä viikolla matalapaineen alueeseen. Sadekuuroja tai sateita kulkee Suomen yli päivittäin. Eniten sateita tulee maan keski- ja pohjoisosassa ja myös ukkosia on luvassa paikoin.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS