Verkkouutiset

Ulkoministeri Elina Valtonen. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Elina Valtonen kehotti Venäjää lopettamaan toimintansa rajalla – ”Kyllä Sergei Lavrov reagoi”

Ulkoministeri kertoi Etyj-kokouksessa Venäjän hybridivaikuttamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) kertoo ottaneensa itärajan tilanteen esille Etyj-ulkoministerikokouksen lounastapaamisessa, jossa myös Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov oli läsnä.

– Pidin puheenvuoron ja viittasin Suomen rajatilanteeseen. Kehotin Venäjää lopettamaan toimintansa Suomen rajalla, Valtonen sanoi kokouksen yhteydessä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa torstaina iltapäivällä.

Valtonen osallistui Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (Etyj) ministerineuvoston kokoukseen Skopjessa, Pohjois-Makedoniassa 29.–30. marraskuuta.

– Otin lounaskeskustelussa, jossa puhuttiin kokonaisturvallisuudesta, esille sen, mitä Venäjän hybridivaikuttaminen on ollut, kuinka Suomi on pystynyt vastatoimiin yhdessä kumppanimaiden kanssa ja kuinka Suomi toimii oman kansallisen turvallisuutensa ylläpitämiseksi kaikissa tilanteissa. Kehotin Venäjää lopettamaan operaationsa rajalla.

Valtonen totesi, ettei voi ottaa tarkemmin kantaa siihen, miten Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov vastasi hänelle.

Valtoselta kysyttiin, miten Lavrov reagoi puheisiin Suomen itärajasta.

– No, sanotaan nyt näin, että kyllä hän siihen reagoi.

Suomi on joutunut Venäjältä suuntautuvan välineellistetyn maahan pyrkimisen kohteeksi.

Valtioneuvosto päätti sulkea koko itärajan torstaista lähtien rahtijunaliikennettä lukuun ottamatta. Sulku kestää ainakin joulukuun 13. päivään asti. Raja-asemista oli ennen tuoreinta päätöstä auki vain pohjoisin eli Raja-Joosepin asema.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)