Verkkouutiset

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Valtonen puoluekokoustilan ulkopuolella Kalajoella 11. kesäkuuta 2022. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Elina Valtonen: Ei pääministeri voi avata keskustelua Suomen kalustosta sotaa käyvässä maassa

Kokoomuksen varapuheenjohtajan mukaan ei ollut linjaa, ei päätöstä eikä yhteistoimintaa.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Valtonen ihmettelee pääministeri Sanna Marinin (sd.) puheita Helsingin Sanomien eduskuntavaalitentissä tiistaina.

Marin kommentoi Hornet-lausunnostaan noussutta kohua vetoamalla siihen, ettei hän ole luvannut Ukrainalle mitään, vaan toivonut aiheesta käytävän yleistä keskustelua.

– Ei pääministeri voi käydä ”yleistä keskustelua” hävittäjistä, varsinkaan jos avaa keskustelun Suomen kaluston osalta sotaa käyvässä maassa, Elina Valtonen kirjoittaa Twitterissä.

– Yleistä keskustelua käyvät muut; päättäjät päättävät. Nyt ei ollut linjaa, ei päätöstä, ei perustuslain edellyttämää yhteistoimintaa, Valtonen jatkaa.

Marin oli maaliskuun alussa vierailulla Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa. Siellä hän nosti esiin vaihtoehdon, että Suomessa voitaisiin keskustella Hornetien lahjoittamisesta Ukrainan käyttöön. Marinin kanta tuli yllätyksenä koko valtionjohdolle. Asiasta ei oltu keskusteltu tasavallan presidentti Sauli Niinistön tai muun poliittisen johdon kanssa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS