Verkkouutiset

Venäläisten joukkojen surmaaman siviilin hauta Butšassa. LEHTIKUVA / SERGEI SUPINSKY

Elävältä haudattu selvisi miehityksestä – “kuin olisi herätetty kuolleista”

Mykola Kulitšenko haudattiin kahden veljensä kanssa samaan hautaan Pohjois-Ukrainassa.

Ukrainalainen Mykola Kulitšenko, 33, selvisi hengissä venäläisten miehittämässä kylässä, kun hän esitti kuollutta, kertoo uutiskanava CNN.

Kulitšenkon mukaan venäläiset sotilaat hautasivat hänet yhdessä kahden kuolleen veljensä kanssa samaan hautaan Pohjois-Ukrainassa Tšernihivin alueella.

Venäläiset olivat ensin kiduttaneet veljeksiä ja lopuksi teloittaneet heidät ampumalla.

Kulitšenko kuitenkin selvisi, koska luoti oli osunut häntä poskeen ja poistunut oikean korvan vierestä. Hänen ainoa toivonsa oli esittää kuollutta.

– Se on kuin olisi herätetty kuolleista, hän kertoo CNN:lle.

Kulitšenko ei osaa sanoa, kuinka kauan hän makasi elävältä haudattuna, mutta hän onnistui kädet ja jalat sidottuna pääsemään pois haudasta.

– Minun oli vaikea hengittää, koska Dmytro makasi päälläni, mutta käsivarsia ja polvia käyttäen pystyin työntämään isoveljeni pois kuopan sivulle, ja sitten kiipesin ulos.

Mykola Kulitšenkon mukaan hän oli onnekas, että selvisi hengissä. Hänen molemmat veljensä on nyt haudattu kunniallisesti maahan, joka on taas ukrainalaisten hallussa.

Paikallisten viranomaisten mukaan Ukrainassa on tähän mennessä kirjattu yli 11 600 väitettyä sotarikosta. Veljesten tarina on vain yksi muiden joukossa.

– Kaikkien täytyy kuulla tämä tarina, koska tällaisia ​​asioita tapahtuu ja tämä on vain yksi miljardista, Kulitšenko sanoo.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS