Verkkouutiset

Ex-presidentti Dmitri Medvedev pilkkasi Nato-Suomea sosiaalisessa mediassa. Kuva kesäkuulta. AFP / LEHTIKUVA / YEKATERINA SHTUKINA

”Ei syytä hätkähtää” – Jarno Limnéll arvioi Venäjän puheita

Informaatiovaikuttamisella Venäjä pyrkii hämmentämään ja luomaan pelkoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sotatieteiden tohtori ja kokoomuksen kansanedustaja Jarno Limnéll sanoo X-viestialustalla, että informaatiovaikuttaminen ottaa tällä hetkellä Venäjällä uusia kierroksia.

– [Sergei] Shoigu, [Dmitri] Medvedev, Venäjän tv ym. ovat viime päivinä kohdistaneet viestejä ja uhkailuja Suomeen. Informaatiovaikuttaminen ottaa nyt Venäjällä uusia kierroksia ja Nato-Suomi on yksi kohde. Pyritään hämmentämään ja luomaan pelkoa, Limnéll arvioi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Puheet todennäköisesti kovenevat, ei syytä hätkähtää, hän jatkaa.

Puolustusministeri Sergei Shoigu väitti Nato-Suomea uhaksi ja sanoi aiemmin Venäjän myös lisäävän joukkojaan Suomen-rajalla  – minkä ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) kumosi laajaa huomiota saaneessa Financial Times -lehden haastattelussa.

Sekavista lausunnoistaan tunnettu Venäjän entinen presidentti Dmitri Medvedev puolestaan irvaili Suomelle suomenkielisellä meemikuvalla eilen X-alustalla.

Ilta-Sanomien mukaan venäläiset valtiolliset tv-kanavat ovat julkaisseet skandaalinkäryisiä juttuja Suomesta, joissa väitetään, että Suojelupoliisi tarkkailisi venäläisdiplomaatteja muun muassa Helsingin kampaamoissa ja koirahoitolassa, ja yrittäisi saada palveluyritysten henkilökunnalta tietoja diplomaateista, jotta voisi värvätä näitä puolelleen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)