Verkkouutiset

Minuutin hiljainen hetki eduskunnassa. Kuvakaappaus lähetyksestä: EDUSKUNTA

Eduskunta piti hiljaisen hetken Ukrainan sodan uhrien muistoksi

Puhemiehen mukaan sotaan ei ole varaa eikä oikeutta väsyä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnassa käydään keskiviikkona ajankohtaiskeskustelu Ukrainan tilanteesta. Täyistunnon alussa eduskunta piti hiljaisen hetken sodan uhrien muistoksi. Istuntoa oli lehterillä seuraamassa Ukrainan Suomen-suurlähettiläs Olha Dibrova.

Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho (ps.) puhui täysistunnon alussa.

Puhemies muistutti, että lauantaina tuleekuluneeksi tasan kaksi vuotta siitä, kun Venäjä käynnisti hyökkäyksensä Ukrainaan

– Venäjän tarkoituksena oli nopealla operaatiolla valloittaa Kiova, eliminoida maan laillinen hallitus ja lopettaa Ukrainan olemassaolo itsenäisenä valtiona. Jälkikäteen arvioituna tiedämme, että Venäjä oli yliarvioinut omat kykynsä ja aliarvioinut sekä ukrainalaisten kyvyn ja halun puolustaa maataan että länsimaiden kyvyn ja halun reagoida hyökkäykseen, Halla-aho sanoi.

– Venäjän hyökkäys paljasti sen jättiläismäisen virheen, jonka Eurooppa oli tehnyt ripustautuessaan venäläiseen kaasuun ja öljyyn, luottaessaan keskinäisriippuvuuden siunauksellisuuteen ja laiminlyödessään omaa puolustuskykyään. Virheistä on opittu, mutta niistä on myös maksettu kova hinta. Kovinta hintaa maksavat tietenkin ukrainalaiset. Sadattuhannet ovat menettäneet henkensä tai terveytensä, miljoonat kotinsa, hän jatkoi.

Puhemies sanoi, että Venäjällä on suuri valmius aiheuttaa mittaamatonta tuhoa ja kärsimystä niin muille kuin omille kansalaisilleen.

– Meillä ei ole varaa eikä oikeutta väsyä. Emme voi sallia sitä, että aika olisi hyökkääjän puolella. Tavoitteidemme on oltava selkeät, ja meidän on tehtävä voitavamme niiden saavuttamiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)