Verkkouutiset

Google Chromen logo puhelimen näytöllä. PIXABAY

Chromen uusi ominaisuus piilottaa käyttäjien IP-osoitteet

Uudistus otetaan käyttöön vaiheittain.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Google Chrome -selaimeen on tulossa ominaisuus, joka parantaa käyttäjien yksityisyyttä piilottamalla heidän IP-osoitteensa välityspalvelimen (VPN) avulla. Asiasta kertoo tietotekniikkaan erikoistunut Bleeping Computer.

IP-osoite on yksilöllinen numerosarja, jonka avulla verkkosivustot ja palvelut voivat seurata käyttäjän toimintaa eri sivuilla. Tämä puolestaan helpottaa pysyvien käyttäjäprofiilien luomista. Tämä voi aiheuttaa merkittäviä tietoturvaongelmia, sillä käyttäjillä ei ole mahdollista välttyä seurannalta samoilla tavoin kuin esimerkiksi seurantaevästeistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Googlen mukaan uusi ominaisuus otetaan käyttöön vaiheittain. Oletusarvoisesti kyse on valinnaisesta ominaisuudesta, eli käyttäjä voi jatkaa Chromen käyttöä ilman erillistä IP-suojausta.

Käytännössä uusi ominaisuus toimii siten, että Chromen ”IP Protection” -palvelu piilottaa käyttäjänsä IP-osoitteen oman välityspalvelunsa taakse, jonka seurauksena IP-osoite ei näy verkkosivujen palveluntarjoajille.

Bleeping Computerin mukaan ensimmäiseksi ominaisuus on tulossa saataville yhdysvaltalaisille käyttäjille. IP-suojauksen käyttö edellyttää Google-tunnuksilla kirjautumista Chromeen.

Oman IP-osoitteen piilottaminen välityspalvelimen avulla ei ole sinänsä uusi asia, ja markkinoilla on lukuisia välityspalvelimia tarjoavia palveluita. Google Chromeen tuleva uudistus tarkoittaa kuitenkin sitä, että jatkossa IP-osoitteensa voi piilottaa ilman erillisen VPN-ohjelmiston asentamista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)