Verkkouutiset

Kuvassa näkyy miten Venäjän sotilashelikopteri on laskeutunut hävittäjää esittävän kuvan päälle / BRITANNIAN PUOLUSTUSMINISTERIÖ

Brittitiedustelu: Venäjä yrittää hämätä Ukrainaa maalaamalla kuvia maahan

Su-30 -ilmaherruushävittäjän kuvan päälle on laskeutunut sotilashelikopteri.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä käyttää betoniin maalattuja kuvia sotilastukikohdissaan hämätäkseen Ukrainaa iskemään väärään kohteeseen, kertoo Britannian sotilastiedustelu päivittäisessä katsauksessaan tiistaina. Tiedustelu teki havaintonsa satelliittikuvista.

Tiedustelun mukaan vastaavia havaintoja on tehty ainakin kahdellatoista sotilaskentällä ympäri Venäjää. Se esittää päivityksessään viestipalvelu X:ssa esimerkkikuvan Kirovsken lentokentältä Krimiltä. Kuvassa kenttään on maalattu Suhoi Su-30 -ilmaherruushävittäjän kuva. Kuvan päälle on kuitenkin laskeutunut Venäjän sotilashelikopteri.

Maaliskuussa Britannian sotilastiedustelu kertoi vastaavasta havainnosta, jossa helmikuun lopussa otetussa satelliittikuvassa Novorossiskin laivastotukikohdasta näkyi laituriin maalattu ylimääräinen sukellusveneen kuva. Vieressä oli kilo-luokan sukellusvene. Tuolloin tiedustelu arvioi, että laituriin maalattu kuva oli tahallisesti tehty noin kolmanneksen kilo-luokan alusta pienemmäksi, jotta mahdollinen kohde vaikuttaisi Ukrainan iskujen kannalta vähäpätöisemmältä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)