Verkkouutiset

Britannian pääministeri Boris Johnson. (Photo by Rob Pinney/AFP)/ LEHTIKUVA)

Boris Johnson: Britannia on valmis suureen koulutusoperaatioon Ukrainassa

Myös kansainväliset kumppanit aiotaan kutsua isännöimään ohjelmaa, jos Kiova hyväksyy tarjouksen.

Britannian pääministeri Boris Johnson teki perjantaina yllätysvierailun Kiovaan, jossa hän tapasi Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin, kertoo The Guardian.

Britannian pääministerin kanslian mukaan Britannia on valmis aloittamaan suuren operaation Ukrainan asevoimien kouluttamiseksi.

Johnson kertoi Zelenskyille, että Britannia voisi kouluttaa jopa 10 000 sotilasta 120 päivän välein. Myös kansainväliset kumppanit kutsuttaisiin isännöimään ohjelmaa, jos Ukraina hyväksyy tarjouksen.

– Vierailuni tarkoituksensa tänään, tämän sodan syvyydessä, on lähettää selkeä ja yksinkertainen viesti Ukrainan kansalle: Yhdistynyt kuningaskunta on kanssanne ja olemme kanssanne, kunnes lopulta voitatte, Johnson toteaa tiedotteessa.

– Kun ukrainalaiset sotilaat ampuvat Yhdistyneen kuningaskunnan ohjuksia puolustaakseen kansakuntansa suvereniteettia, he tekevät niin myös puolustaakseen niitä vapauksia, joita pidämme itsestäänselvyytenä. Siksi olen tarjonnut presidentti Zelenskyille uutta ja suurta sotilaallista koulutusohjelmaa, joka voisi muuttaa tämän sodan yhtälön – valjastaen voimakkaimman voiman, Ukrainan päättäväisyyden voittaa.

Zelenskyi ja Johnson keskustelivat myös raskaiden aseiden toimituksista, ilmapuolustusjärjestelmistä, Ukrainalle annettavasta taloudellisesta tuesta ja lisäpakotteista Venäjää vastaan, uutisoi BBC.

Johnsonin saapuminen Kiovaan on toinen ennalta ilmoittamaton vierailu Ukrainaan Venäjän aloittaman laajamittaisen sodan aikana. Hän vieraili Kiovassa aiemmin huhtikuussa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS