Verkkouutiset

Kryptovaluuttalompakon tutkimista matkapuhelimella. / LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Bitcoinin arvo romahtanut yli 70 prosenttia puolessa vuodessa

Kryptovaluuttojen alamäki on kiihtynyt epävarmassa taloustilanteessa.

Kryptovaluutta Bitcoinin arvo on laskenut 20 000 dollarin rajapyykin alapuolelle. Tämä tarkoittaa 72 prosenttiyksikön laskua verrattuna viime vuoden marraskuun ennätyslukemiin.

Taustalla vaikuttavat Yhdysvaltain keskuspankin toimenpiteet vauhdilla laukkaavan inflaation hillitsemiseksi, jotka ovat ajaneet sekä osakkeet että kryptovaluutat laskuun. Monet kryptovaluutta-alan toimijat, kuten esimerkiksi Yhdysvaltain suurin kryptovaluuttojen välittäjä Coinbase Global, ovat ilmoittaneet merkittävistä henkilöstövähennyksistä.

Bitcoinin lasku marraskuussa saavutetusta 67 802 dollarista on vetänyt mukanaan myös muuta markkinaa. Markkinalta on Wall Street Journalin mukaan kadonnut kahden biljoonan dollarin edestä arvoa.

Viime marraskuun arvioiden mukaan koko kryptomarkkinan markkina-arvo oli noin kolme biljoonaa dollaria. Tällä hetkellä markkina-arvo on CoinMarketCapin arvion mukaan enää noin 846 miljardia dollaria.

Bitcoinin arvo oli 30 000 dollarin paikkeilla suurimman osan toukokuusta pudoten kesäkuussa jyrkästi inflaatiosokin ja nousevien korkojen vuoksi. Sijoittajat ovat epävarmuuden kasvaessa myyneet pois riskialttiiksi arvioituja omaisuuseriä, kuten juuri kryptovaluuttoja ja teknologiaosakkeita.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS