Verkkouutiset

Ben Zyskowicz. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Ben Zyskowicz: Vladimir Putin on tämän päivän Adolf Hitler

Kokoomusedustaja varoittaa, että itärajalla on käynnissä Venäjän hybridioperaatio.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz kertoo Verkkouutisten BenTV:ssä uskovansa, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on tämän päivän Adolf Hitler.

Zyskowicz nostaa ensimmäiseksi perusteluksi venäläisen oppositiopoliitikko Alexei Navalnyin murhan. Hän muistuttaa, että Kremlin vastuu murhasta on yksiselitteinen.

– Mielestäni on aivan samantekevää, murhattiinko Navalnyi siten, että häntä vuosien saatossa vankilassa kidutettiin, vai murhaattinko hänet kertaheitolla, Zyskowicz linjaa.

Zyskowicz arvelee myös, että Putin on kasvattamassa venäläisnuorista itselleen kiihkonationalistista ja fasistista ryhmittymää.

Putinin tavoitteiden torjumiseksi on konkarikansanedustajan mukaan olemassa yksinkertainen ratkaisu: Entistä vahvempi tuki Ukrainalle. Hän manaa sitä, että Euroopassa ja Yhdysvalloissa tähän ei ole kyetty riittävästi.

– On se aivan käsittämättömän surkeaa, että Euroopassa ja Amerikassa ei pystytä antamaan Ukrainalle sen tällä hetkellä väistämättä ja välttämättä tarvitsemaa lisäaseistusta, Zyskowicz harmittelee.

Zyskowicz ottaa puheenaiheeksi myös itärajan tilanteen.

– Se, mihin Putin pyrkii, on meille arvoitus. Se, mikä Putinia parhaiten palvelisi olisi se, että Suomi pitäisi rajan auki kaikille niille ihmisille, joita Putin osana vihamielistä hybridivaikuttamista Suomea ja EU:ta kohtaan, vyöryttää Venäjän ja Suomen väliselle rajalle, Zyskowicz linjaa.

Kansanedustajan mukaan jos Putinin tavoite pitää itäraja avoinna toteutuisi, ei Venäjältä tulevia ihmisiä mitattaisi kymmenissä tai sadoissa ihmisissä, vaan tuhansista.

Zyskowicz toteaa myös, että Putin toivonnee pakolaisten jatkavan Suomesta Saksaan ja muualle Eurooppaan, joka johtaisi uuteen pakolaiskriisiin ja nostaisi Kreml-mielisten puolueiden kuten Saksan AfD:n kannatusta.

– Suomi ei tietystikään voi tällaiseen suostua, Zyskowicz sanoo.

Hallituksen ensisijaisen tavoitteen itärajan suhteen pitäisikin Zyskowiczin mukaan olla se, että ihmisten vyöryttäminen itärajalle estetään ennalta.

Hallitus valmistelee parhaillaan uutta lakipakettia itärajan tilanteeseen liittyen. Kokoomusedustajan mukaan oleellista uudessa laissa on se, että vyörytystä ennaltaehkäistäisiin estämällä turvapaikan hakeminen.

– Ei suljetuilta rajapaikalta, mutta ei myöskään maastorajan yli, Zyskowicz toteaa.

Zyskowicz myöntää, että tavoite ei ole helppo. Turvapaikan hakemisen estämiseen liittyy merkittäviä ongelmia, niin käytännöllisiä kuin oikeudellisia. Hän kuitenkin tyrmää ”norsunluutornien professorien” väitteet siitä, etteikö näin voitaisi tehdä.

Hän muistuttaakin, että poliitikkojen on kannettava vastuu ja ajateltava kansallista turvallisuutta. Kansainväliset sopimukset mahdollistavat myös niistä poikkeamisen tietyissä hätätilanteessa.

– Meidän on pyrittävä ennalta estämään ja viime kädessä estämään tämä Putinin ja Venäjän hybridioperaatio, Zyskowicz linjaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)