Verkkouutiset

Vaalimaan suljettu rajanylityspaikka toukokuussa 2024. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Ben Zyskowicz varoittaa: Tämän vuoksi rajalaki tarvitaan

Rajaturvallisuuslaki on poikkeuslaki, jonka käyttöönotto vaatisi erillisen päätöksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitus antoi eduskunnalle tällä viikolla esityksen rajaturvallisuuslaista. Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz huomauttaa Verkkouutisten BenTV:ssä, että niin kutsutun käännytyslaki antaa Suomelle keinoja puuttua Venäjän vaikuttamisyrityksiin.

Lain tarkoitus on estää Venäjän itärajalle vihamielisessä tarkoituksessa puskemien kolmansista maista tulevien ihmisten maahanpäästäminen Suomeen. Zyskowicz sanoo, että Venäjän toiminnan tarkoituksena on pyrkiä häiritsemään ja painostamaan Suomea.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kansanedustajan mukaan Suomi tarvitsee työkaluja Venäjän toimintaa vastaan.

– Tämä laki otetaan työkalupakkiin, jotta me emme olisi kädettömiä tällaisen mahdollisen tilanteen varalta, Zyskowicz huomauttaa.

Uusi rajaturvallisuuslaki mahdollistaa Venäjän rajalle kuljettamien ihmisten palauttamisen Venäjälle ilman, että heitä otetaan osaksi turvapaikkaprosessia.

Lain tarkoitus on toimia ennaltaestävästi. Jos Venäjä ei enää kuljeta ihmisiä itärajalle, se on merkki lain toimimisesta eikä osoita lain hyödyttömyyttä.

– Tarkoitus on ennaltaestää, kansanedustaja korostaa.

– Tarkoitus on, että menee viesti Moskovaan, Mogadishuun, Bagdadiin ja Damaskokseen että ei, Suomessa ei ole rajat auki Schengen-alueelle, Zyskowicz painottaa.

Hän muistuttaa lain olevan poikkeuslaki. Vaikka laki säädettäisiin, sen käyttöönotto vaatii erillisen päätöksen Suomen hallitukselta ja tasavallan presidentiltä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)