Verkkouutiset

Vuosaaren satama. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

“Avokätisessä julkisen rahan jakamisessa emme pärjää”

Keskuskauppakamarin asiantuntijat korostavat vakaan talouden merkitystä investointien saamiseksi Suomeen.

Vihreä siirtymään liittyvät investoinnit ovat valtava mahdollisuus Suomelle, kirjoittavat Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Lenita Toivakka, ja elinkeino- ja ilmastoasiantuntija Teppo Häkkinen Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessaan.

Mahdollisuuden hyödyntäminen edellyttää asiantuntijoiden mukaan kilpailukyvyn vahvistamista. Toimenpiteitä tarvitaan toimivien sisämarkkinoiden ja vapaan kaupan eteen.

– Suomen on ponnisteltava toimivien sisämarkkinoiden ja vapaan kaupan puolesta Euroopassa vahvistuvia protektionistisia ääniä vastaan. Vientivetoinen Suomi elää ulkomaankaupasta, ja EU tarvitsee jatkossakin muualla maailmassa tuotettuja raaka-aineita, teknologioita ja puolivalmisteita oman vihreän siirtymänsä toteuttamiseen, he kirjoittavat.

– Siksi tulevan hallituksen on tartuttava niihin toimiin Suomen kilpailukyvyn vahvistamiseksi, jotka ovat omissa käsissä. Avokätisessä julkisen rahan jakamisessa emme pärjää. Kohdennettuja toimia voidaan tarvita eniten haastetuilla toimialoilla, kuten vety- ja akkuarvoketjussa, Keskuskauppakamarijan asiantuntijat jatkavat.

He määrittävät tähän myös työkalupakin tulevalle hallitukselle.

– Kiristyvässä kansainvälisessä kilpailussa avain vihreiden investointien kotiuttamiseksi Suomeen on kilpailukykyinen ja ennakoitava toimintaympäristö, vakaa julkinen talous, sujuva luvitus, osaavan työvoiman saanti ja runsas puhtaan energian tarjonta.
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS