Verkkouutiset

Junalakko vaikuttaa myös maanteiden työmatkaliikenteeseen. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Autoilijoidenkin varauduttava junalakon vaikutuksiin työmatkaliikenteessä

Maanantaina alkava junalakko kannattaa ottaa nyt huomioon myös omaa autoilua suunnitellessa.

Fintrafficin tieliikenteenohjaus muistuttaa varaamaan etenkin työmatkaliikenteeseen normaalia enemmän aikaa, sillä maanteillä saattaa olla lakon takia normaalia enemmän liikennettä.

– Autoilijoiden on syytä varautua etenkin työmatkaliikenteessä siihen, että matka saattaa kestää hiukan pidempään, ja ajoittaista jonoutumista esiintyy paikoitellen. Jotta liikenne saadaan sujumaan maanteillä jouhevasti, niin unohdetaan turhat ohittelut ja muistetaan kunnon turvavälit. Autolla liikkujien kannattaa suosia mahdollisuuksien mukaan myös kimppakyytejä sekä muutoinkin välttää nyt turhaa autoilua ruuhkaisimpaan aikaan, summaa Fintrafficin tieliikennekeskuksesta liikennekeskuspäällikkö Eero Sauramäki.

Fintraffic ja Väylävirasto muistuttavat myös, että lakko ei pysäytä kaikkea liikennettä rautatieverkolla.

Vaikka henkilöliikennettä ei kuljekaan ja tavaraliikennettäkin vain jonkin verran, niin esimerkiksi kunnossapito- ja ratatyökalustoa liikkuu rataverkolla normaaliin tapaan. Nämä on syytä huomioida esimerkiksi tasoristeyksissä.

Lisäksi esimerkiksi radan luvaton ylittäminen sekä muu asiaton oleskelu rautatiealueella on paitsi vaarallista, myös laitonta.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS