Verkkouutiset

Kesä voi olla osakkeissa pomppuinen. / LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Asiantuntijat TE:ssä: Epävarmat ajat jatkuvat osakemarkkinoilla

Inflaation pahimman osuuden arvioidaan olevan ohi syys–lokakuussa.

Talouselämän markkinaraadissa yrittäjä ja sijoittaja Merja Mähkä, Suomen Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman sekä Aktian osakesijoitusjohtaja Andreas Bergman arvioivat loppuvuoden kehityksen suuntaa inflaation laukatessa ja epävakauden vallitessa markkinoilla.

Andreas Bergman arvioi, että kesä tulee olemaan salkunhoitajille pomppuinen.

– En lähtisi povaamaan uutta alamäkeä tai ylämäkeä, sillä edessä on epävarmoja aikoja, Bergman sanoo.

Snellmanin mukaan on monen sijoittajan vuoteen on kuulunut matalapainetta ja siksi moni voi miettiä, pitäisikö tämänhetkisestä tilanteesta huolestua tai varautua tekemään toimenpiteitä. Yrittäjänä ja sijoittajana toimivan Merja Mähkän mukaan tilannetta ei kannata ajatella viikon tarkkuudella, vaan on syytä odottaa, että vaihtelua tulee.

Mähkä nostaa esiin sen, että hajautuksen näkökulmasta osakkeita kannattaisi omistaa myös Yhdysvalloista, koska silloin hajauttaa myös dollarimääräisiin omaisuuseriin.

– Dollarista on saanut vetoapua, sillä sen arvo on vahvistunut, Snellman pohtii.

Yhdysvaltain keskuspankki Fed nosti keskiviikkona ohjauskorkoa 75 korkopisteellä 1,5–1,75 prosentin vaihteluvälille pyrkiessään hillitsemään inflaatiota.

Bergman arvioi, että inflaation pahin osuus on ohi syys-lokakuussa, mutta tähän arvioon liittyy epävarmuustekijänä muun muassa Yhdysvaltain työvoimapula, joka heijastuu palkkojen kehitykseen. Snellman toteaa pitkien korkojen tuovan houkuttelevaa tuottoa tässä markkinatilanteessa.

– Kohta alkaa olla aika opetella korkosijoittamista. Kuvittelisin, että sille olisi piensijoittajalla kiinnostusta, jos saataisiin tuote, johon voi laittaa rahansa kiinni vähäksi aikaa, toteaa Mähkä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS