Verkkouutiset

Henkilö harjoittelee kuntosalilla. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Asiantuntija treenaamisesta AL:lle: Tämä on raja, jolloin tulee jättää väliin

Liikuntafysiologian dosentti kehottaa urheillessa tarkkailemaan omia tuntemuksiaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääsääntöisesti kannattaa urheilemaan lähteä. vaikka väsyttäisikin kovasti, kehottaa Jyväskylän yliopiston liikuntafysiologian dosentti, akatemiatutkija Simon Walker Aamulehdessä

Walkerin mukaan rutiini on paras keino väsymyksen selättämiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Kannattaa miettiä, mikä on itselle sopivin hetki arjessa harrastaa liikuntaa. Se pitää laittaa kalenteriin ensimmäisenä ja sitten pitää siitä kiinni, Walker toteaa.

Walker korostaa, että treenaaminen tulisi jättää väliin sairaana. Myöskään loukkaantuneena ei tulisi harrastaa liikuntaa, mikäli urheilu voi pahentaa vammaa.

Voimaharjottelussa Walker kehottaa tunnistamaan oman väsymyksen tason. Treenata ei tulisi, mikäli tekniikka on vaarassa pettää.

– Esimerkiksi rinnalle vedossa tai jalkakyykyssä on riski suuri loukkaantua, jos tekniikka hajoaa. Näitä liikkeitä treenatessa pitää omat tuntemukset tunnustella tarkkaan, hän toteaa.

Mikäli suorituskyky laskee ja tulokset heikkenevät, voi kyseessä olla urheilijan ylikuormitustila eli overtraining-oireyhtymä.

– Jos normaalisti nostat penkiltä sata kiloa, mutta et enää pysty läheskään samaan, tai jos syke nousee tutulla lenkillä korkeammaksi kuin normaalisti, kyseessä saattaa olla ylikuormitus, Walker kommentoi.

– Kyse on silloin täysin eri asiasta, kuin että treenaaminen ei huvita, Walker sanoo AL:lle. Tällöin hän suosittelee matalan intensiteetin liikuntaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)