Verkkouutiset

LEHTIKUVA / TIMO HEIKKALA

Apinarokkotapausten määrä laskussa

Epidemia osoittaa jo hiipumisen merkkejä, mutta asiantuntijat eivät luopuisi varotoimista.

Apinarokkotapaukset osoittavat vähenemisen merkkejä, kertoo Wall Street Journal. Tapaukset ovat vähentyneet niin Yhdysvalloissa kuin muuallakin maailmassa.

Tiedottaminen ja rokotukset ovat auttaneet tapausten hillitsemisessä. Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan myös Euroopassa on nähtävissä merkkejä tapausten kasvun hiipumisesta.

Vaikka merkkejä hiipumisesta on ilmassa, asiantuntijat suhtautuvat vielä varauksella siihen, onko apinarokkotapausten huippu saavutettu.

Asiantuntijoiden mukaan ihmisten suojelu tautia vastaan ja rokotekattavuuden kasvattaminen on edelleen tärkeää. Ennakoiva reagointi on oleellista leviämisen hidastamisessa.

Vahvistettuja apinarokkotapauksia on tänä vuonna toukokuusta lähtien todettu maailmanlaajuisesti lähes 50 000. Maailman terveysjärjestö julisti sen maailmanlaajuiseksi terveysuhaksi heinäkuussa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)