Verkkouutiset

Antti Kurvinen. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Antti Kurvinen Sanna Ukkola Showssa: SDP ja keskusta voisivat harjoitella katumista

Keskustan ministerin mukaan Sanna Marinin hallitus oli "vuotohallitus".

Keskustan kansanedustaja, maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen kommentoi Verkkouutisten Sanna Ukkola Showssa hallitusneuvottelujen etenemistä.

Hänen mukaansa kokoomuksen Petteri Orpon (kok.) vetämät hallitusneuvottelut ovat edenneet ”takkuisemmin” kuin Antti Rinteen (sd.) neuvottelut vuonna 2019. Tuolloin noin viisi viikkoa kestäneiden neuvottelujen tuloksena muodostettiin Rinteen ja sittemmin Sanna Marinin (sd.) hallitus, jossa myös keskusta oli mukana.

Orpon johtamat hallitusneuvottelut jatkuvat nyt kuudetta viikkoa. Ensi viikolla alkaa seitsemäs neuvotteluviikko.

– Mutta se on sanottava plussana tälle porukalle (kokoomus, PS, KD, RKP), että sieltä ei ole vuotanut mitään julki. Se on hyvä merkki, Kurvinen toteaa.

Tilanne poikkeaa merkittävästi vuoden 2019 neuvotteluista, jolloin julkisuuteen vuosi tietoja kesken neuvotteluiden.

– Kyllä tässä olisi sekä SDP:lle että keskustalla kummallakin syytä mennä peilin eteen ja vähän tehdä joitakin katumusharjoituksia siitä (tietojen vuotamisesta), Kurvinen toteaa.

Edellistä punavihreää hallitusta hän luonnehtii ”vuotohallitukseksi”.

– Oikeastaan se lähti sieltä hallitusneuvotteluista, että mitkään asiat eivät pysyneet siellä (sisäpiirin tiedossa) ja se ei ole hyvä juttu.

– Vaikka kuinka olisi kiva niitä politiikan huhuja kirjoitella näkökulmiin, ei sillä tavalla hyviä päätöksiä Suomen eteen tehdä, Kurvinen arvelee.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)