Verkkouutiset

Lippukulkue Keskustan puoluekokouksen avauksessa Jyväskylässä 14. kesäkuuta 2024. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Antti Kaikkonen viime hallituskaudesta: Olisimme halunneet tiukempaa taloudenpitoa

Keskustan tuoreen puheenjohtajan mukaan edellisen hallituksen toimintaympäristö oli poikkeuksellinen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan vasta valittu puheenjohtaja Antti Kaikkonen arvioi, että keskusta ei ole uusimaan Sanna Marinin (sd.) hallituksen kokoonpanoa.

– Sama kokoonpano ei nyt ihan heti tunnu ajankohtaiselta, hän sanoi tiedotustilaisuudessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Emme lähtökohtaisesti mitään yksittäistä puoletta sulje yhteistyöstä pois, hän kuitenkin lisäsi.

Kaikkonen antaa kuitenkin myös kiitosta Marinin hallitukselle. Koronaviruspandemia ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan muodostivat edellisen hallituksen toimintaympäristöstä Kaikkosen mukaan vaikean.

– Sanoisin, että hallitus sittenkin näistä aivan kohtuudella pärjäsi, mutta varsinkin talouspuolella emme saaneet keskustan kannalta näitä riittävällä tavalla läpi, Kaikkonen sanoi viitaten keskustan tavoitteisiin.

– Olisimme halunneet tiukempaa taloudenpitoa, olisimme halunneet tiukempaa puutumista Suomen velkaantumiseen, hän sanoi.

Oppositiopolitiikassa keskusta ei Kaikkosen mukaan aio vastustaa kaikkia Petteri Orpon (kok.) hallituksen ajatuksia. Hänen mukaansa keskusta tulee tukemaan ratkaisuja, jotka lisäävät Suomen turvallisuutta.

Lisäksi keskusta aikoo Kaikkosen mukaan myös tukea hallituksen tavoitetta vähentää Suomen velkaantumista. Kuitenkaan kaikki hallituksen keinot eivät saa Kaikkoselta kiitosta.

Kaikkosen mukaan keskusta tulee mahdollisesti haastamaan vahvasti hallitusta muun muassa sosiaali- ja terveyspalveluita ja vanhustenhoitoa koskevissa kysymyksissä.

Hallitus ei Kaikkosen mukaan onnistu myöskään valoisampien näkymien luomisessa suomalaisille.

– Hallitus tarjoilee leikkauksia ja veronkiristyksiä suomalaisille. Niitäkin kyllä johonkin rajaan tarvitaan, mutta se mikä hallitukselta jää vajaaksi on se, että puuttuu valoisampi näkymä tulevaisuuteen, puuttuu kasvun tie, Kaikkonen sanoi.

Hänen mukaansa keskusta haluaa tarjota valoisamman vaihtoehdon suomalaisille. Tulevissa kunta- ja aluevaaleissa keskusta tavoittele Kaikkosen mukaan kärkisijaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)