Verkkouutiset

Keskustan puheenjohtaja Antti Kaikkonen piti linjapuheen keskustan puoluekokouksen päätösjuhlassa Jyväskylässä 16. kesäkuuta 2024. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Antti Kaikkonen linjapuheessaan: Keskusta ei blokkeihin sovi

Keskustan tuore puheenjohtaja painotti kansallisen yhtenäisyyden tärkeyttä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan puheenjohtaja Antti Kaikkosen mukaan Suomen poliittisella kentällä on paikka keskustalle.

Puoluekokouksessa pitämässään linjapuheessa tuore puheenjohtaja sanoi, että Suomen politiikka on blokkiutumassa. Kaikkosen mukaan keskusta ei ole valitsemassa puoltaan kuvailemiensa poliittisten blokkien välillä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Blokit eivät kestä, keskusta ei blokkeihin sovi, eikä meitä niihin höynäytetä, Kaikkonen sanoi.

Kaikkonen kuvaili, että keskusta ei ole punavihreä puolue. Hänen mukaansa puolue ei myöskään kuulu kovaan oikeistoon.

– Se, että emme ole punavihreitä, ei tarkoita, että hylkäämme perinteemme olla köyhän asialla, tai että lopettaisimme hyvinvointi- ja sivistyserojen tasoittamisen, Kaikkonen sanoi.

– Se, että emme ole kovaa oikeistoa, ei tarkoita, että lopetamme työnteon ja yrittämisen edistämisen, omaisuuden suojan puolustamisen, tai että alkaisimme tekemään löysiä talousvaihtoehtoja.

Kaikkosen mukaan Suomen taloustilanne on huolestuttava. Keskusta pitää hänen mukaansa talouden tasapainottamista välttämättömänä.

Hän kuitenkin kritisoi tapaa, jolla Petteri Orpon (kok.) hallitus on päättänyt sopeuttaa julkista taloutta. Vero- ja leikkauspäätösten ohella hän kritisoi hallituksen työmarkkinauudistuksia.

– Keskusta on sopimisen kannalla. Merkittäviä työmarkkinauudistuksia tulee edistää yhdessä sopien ja tasapainoisia ratkaisuja hakien.

– Kasvava epävakaus työmarkkinoilla uhkaa sysätä Suomen talouden yhä vakavampiin ongelmiin.

Kaikkonen kritisoi myös vientivetoista palkkamallia, joka hänen mukaansa johtaa siihen, että monet alat jäävät ikuiseen palkkakuoppaan. Hän arvioi, että tuleva työmarkkinakierros voi olla vaikea.

Suomi tarvitsee Kaikkosen mukaan valoisamman vaihtoehdon, jotka hallitus ei hänen mukaansa kykene tarjoamaan. Kaikkosen mukaan erityisesti vanhustenhoitoa, koulutusta ja sosiaali- ja terveyspalveluita tulee kehittää.

Keskustan tuore puheenjohtaja painotti myös kansallisen yhtenäisyyden tärkeyttä. Hänen mukaansa Suomen ulkopuolella voi olla voimia, jotka saattavat pyrkiä luomaan epävakautta.

Varsinkin ulko- ja turvallisuuspolitiikassa täytyy Kaikkosen mukaan välttää turhaa puoluepolitikointia.

– Tehdyn Nato-ratkaisun lisäksi meidän edelleen täytyy pitää huolta omasta vahvasta puolustuskyvystä, laajasta reservistä, koko maan puolustamisesta ja korkeasta maanpuolustustahdosta.

Puheessaan Kaikkonen sanoi, että keskusta haluaa kilpailla suurimman puolueen paikasta vuoden 2027 eduskuntavaaleissa.

– Nykymeno ei voi jatkua, eikä vasemmistolla ole kestävää vaihtoehtoa, hän sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)