Verkkouutiset

Varapuheenjohtaja Antti Häkkänen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Antti Häkkänen: Koronanyrkki olisi ollut paikallaan

Kokoomuksen varapuheenjohtajan mukaan johtamisen ongelmat eivät johdu perustuslaista.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen kommentoi Facebookissa eduskunnan puhemies Matti Vanhasen (kesk.) pitämää puhetta valtiopäivien avajaisissa.

Antti Häkkäsen mukaan koronajohtamisen ongelmat eivät johdu ensisijaisesti perustuslain tulkinnasta, vaan “syyttävä sormi” olisi kannattanut suunnata hallitustovereille.

– Koronajohtajuuden ydinopit liittyvät pitkälti johtamisen organisointiin, ennakointiin ja toimeenpanoon. Koronanyrkki olisi ollut paikallaan. Tiettyjä lainsäädännön päivityksiä toki pitää tehdä, mutta eduskunnasta ei löydy pääsyyllinen, Häkkänen toteaa.

Puheessaan Vanhanen väläytti myös sitä, että nykyisiä talouspolitiikan “turvamuureja” pitäisi tarpeen vaatiessa muuttaa, jotta talouskriiseihin pystyttäisiin reagoimaan paremmin.

– Ei kai (Vanhanen) vaan haikale löysempää velkalinjaa? Velkaa voi jo nyt ottaa melko holtittomasti. Terveempi talouspolitiikka olisi parasta varautumista tuleviin kriiseihin, Häkkänen kirjoittaa.

Vanhanen korosti myös turvallisuuspoliittisen päätöksentekokyvyn tärkeyttä nyt käynnissä olevan kriisin syvetessä Euroopassa. Häkkäsen mukaan Vanhasen lausunto jää kuitenkin outoon valoon, koska tämä on toistuvasti korostanut, että kriisin aikana ei pidä tehdä ”tiettyjä turvallisuuspoliittisia päätöksiä.”

– On siis hyvä, jos Vanhanen on nyt sitä mieltä, että Suomen tulee säilyttää kyky päätöksentekoon myös kriisin aikana. Jos tarve vaatii, Suomi voi reagoida tilanteisiin, Häkkänen toteaa.

Uusimmat
MAINOS