Verkkouutiset

Säätytalo Helsingissä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Annika Saarikko: Arvelen, että hallitusohjelmasta riittää sanomista

Keskustan puheenjohtaja vetoaa hallitusneuvottelijoihin erityisesti hyvinvointialueuudistuksen tiimoilta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kirjoittaa Facebook-sivullaan huomaavansa ”hermostumisen merkkejä” hallitusneuvottelujen pitkittyessä. Tällä hetkellä neuvotteluita on käyty yli 60 päivää.

– En silti aio hoputtaa Petteri Orpoa tai muita Säätytalolle kokoontuneita puoluejohtajia. Keskusta antaa hallitusneuvottelijoille työrauhan. Heillä on aikaa ja heillä on vastuu, Saarikko kirjoittaa Facebookissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Saarikko sanoo toivovansa, että Suomi saa parhaan mahdollisen hallitusohjelman.

– Annamme sille mahdollisuuden. Arvelen kuitenkin, että kyllä siitä meillä sanomista riittää. Kun ohjelma vihdoin valmistuu, käymme sen tarkasti, kohta kohdalta ja asia asialta läpi – ja sitten Keskustasta kuuluu kyllä, hän kirjoittaa.

– Emme aio vastustaa vastustamisen takia, mutta siihen voitte luottaa, että Keskusta pitää täydellä voimallaan ja sydämellään koko Suomen puolta, kun tilanne sitä vaatii, Saarikko jatkaa.

Saarikolla on selkeä viesti hallitusneuvottelijoille. Hän toivoo, ettei jo tehtyjä päätöksiä vastustettaisi vain vastustamisen vuoksi.

Hän viittaa perjantaina julkaistuun hyvinvointialueiden puheenjohtajien yhteiseen kannanottoon, jossa sote uudistukselle toivotaan aikaa. Puheenjohtajien mukaan hyvinvointialueet toimivat paremmin, kuin julkisessa keskustelussa annetaan ymmärtää. Muutos parempaan on myös alkanut.

– Eli arvon hallitusneuvottelijat, älkää hajottako sotea, älkää leikatko ihmisten terveyspalveluita, mutta avittakaa uudistus vielä paremmaksi, Saarikko kehottaa.

Valmis hallitusohjelma on kuitenkin vasta alku.

– Se mitä Säätytalolta aikanaan ulos tulee, on vasta kaiken alku. Lauseita paperilla. Toimeenpano ratkaisee. Luottamus ratkaisee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)