Verkkouutiset

Anna-Maja Henriksson tiedotustilaisuudessa RKP:n puoluetoimistolla Helsingissä 27. toukokuuta. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Anna-Maja Henriksson: RKP haluaa jatkaa keskusteluja maahanmuuttopaperista

PS:n Riikka Purran mukaan Säätytalon maahanmuuttoryhmän neuvottelut eivät jatku. Puoluejohtajat kuitenkin tapaavat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kertoo, että RKP tukee hallitusneuvotteluissa laadittua ilmastoa koskevaa linjapaperia, mutta haluaa jatkaa keskustelua maahanmuuttopaperin osalta.

RKP:n eduskuntaryhmän nelituntisen tiedotustilaisuuden jälkeen lehdistötilaisuuden pitäneen Henrikssonin mukaan RKP katsoo, että ilmastopaperin voi kuitata, vaikka se ei täysin vastaakaan RKP:n omaa linjaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

RKP haluaa jatkaa keskusteluja maahanmuuttopaperista ja on tänään laatinut paperiin muutosesityksen. Henrikssonin mukaan RKP:ta ei kuunneltu neuvottelutilanteessa tarpeeksi ja prosessin reformipöydässä olleen hankala ja ”vaadittiin valtavan paljon hyvin lyhyessä ajassa”.

– Haluamme jatkaa keskusteluja juuri tästä asiakirjasta ja saada aikaan joitakin muutoksia. Uskon, että se mitä esitämme on myös muiden puolueiden hyväksyttävissä.

– Me koemme sen niin, että nämä neuvottelut sinänsä jäivät vähän puolitiehen, mutta olemme myös ymmärtäneet sen vakavuuden jossa nyt olemme.

Henrikssonin mukaan hän on keskustellut kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon kanssa ja kuvailee keskustelua ”asialliseksi”. Hän oletti iltapäivällä tapaavansa Orpon ja perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purran vielä tänään kasvotusten.

Riikka Purra ilmoitti aiemmin tänään, että eilen valmistuneet esitykset ovat perussuomalaisille “ehdoton kompromissi”, jossa ei ole enää joustomahdollisuutta.

Purra sanoi, että hallitusneuvotteluja ei jatketa nykyisellä pohjalla, mikäli RKP ei hyväksy esityksiä.

Henrikssonin mukaan hallituksen muodostaja päättää hallitusneuvottelujen jatkosta. Henriksson kertoi, että ei ole ollut yhteydessä Purraan tänään.

Maahanmuuttokysymystä käsiteltiin vain hallitusneuvottelujen reformipöydässä. Henrikssonin mukaan asia olisi pitänyt tuoda neuvotteluissa myös puheenjohtajapöytään.

RKP järjesti tiedotustilaisuuden lauantaina eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen. Kokous järjestettiin, jotta puolue voi päättää kannastaan tällä viikolla hallitusneuvotteluissa valmistuneisiin linjapapereihin, jotka käsittelivät ympäristöön ja maahanmuuttoon liittyviä kysymyksiä.

Muut neuvotteluissa olevat puolueet hyväksyivät linjaukset eilen syntyneet kompromissiehdotuksen perusteella. RKP kuitenkin ilmoitti, että se haluaa käsitellä asian vielä eduskuntaryhmän kokouksessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)