Verkkouutiset

Maat palloina. Kuvakaappaus videolta: TWITTER

Animaatio kiteyttää: Näin Euroopan historiassa on kilpailtu vallasta

Videon pallot kuvaavat maita ja niiden asemaa suurtapahtumien myllerryksessä.

Sosiaalisessa mediassa leviää animaatio, joka havainnollistaa Euroopan historiaa vuosina 1500-2022 ja maiden välisiä valtasuhteita.

Jutun alta löytyvällä videolla Euroopan maat on kuvattu palloina. Niiden koko vastaa maan sen hetkistä suhteellista kokoa, taloudellista ja sotilaallista voimaa ja väestön kokoa ja yleistä vaikutusvaltaa Euroopassa.

Animaatio antaa yleiskuvan siitä, miten suurtapahtumat ovat vaikuttaneet maiden välisiin suhteisiin ja niiden asemaan Euroopassa.

Videon vasemmassa kulmassa sijaitseva tekstikehys kertoo vuosien tärkeimmät tapahtumat. Oikean yläkulman tekstikehys kuvaa aikakauden yleisiä trendejä.

Vuoden 1917 kohdalla esimerkiksi kuvataan Venäjän imperiumin romahdus ja Neuvostoliiton syntyminen. Animaatioon ilmestyy samalla uusia palloja, kun Suomi ja Baltian maat liittyvät kansakuntien joukkoon.

Videolla näkyy uusina palloina myös 1990-luvun alussa tapahtunut Neuvostoliiton romahdus ja kansakuntien vapautuminen venäläisten miehityksestä ja sitä seurannut Euroopan yhdentyminen.

 

Uusimmat

”Suomi sotki jo asiansa”

Teknologiateollisuudessa pidetään lähes selvänä, että takamatkamme kilpailijoihin pitenee yhä.

› Uutissyöte aiheesta
MAINOS