Verkkouutiset

SAK ilmoitti torstaina laajoista työtaisteluista 14. joulukuuta. Kuvassa mielenosoittajia SAK:n aktiivimallin vastaisessa mielenilmauksessa Helsingissä 2018. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

”Ammattiliitot sahaavat toimillaan omaa ja jäsentensä oksaa”

SAK:n jäsenliitot ilmoittivat torstaina vuorokauden mittaisista työtaistelutoimista 14. joulukuuta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Ammattiliitot sahaavat toimillaan omaa ja jäsentensä oksaa heikentäessään yritysten toimitusvarmuutta, Kemianteollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Etu-Seppälä sanoo tiedotteessa.

SAK:n jäsenliitot ilmoittivat torstaina laajoista vuorokauden mittaisista poliittisista työtaistelutoimista, joiden on määrä toteutua torstaina 14. joulukuuta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Torstaina ilmoitetut vuorokauden mittaiset työtaistelutoimet kohdistuvat Kemianteollisuuden 22 jäsenyritykseen ja niiden toimipaikkoihin ympäri Suomea. Kohteena on osa alan isoista yrityksistä sekä pk-yrityksiä.

Kemianteollisuuden tiedotteessa muistutetaan, että vaikka työtaisteluiden todellinen kohde on maan hallitus, vahingot lakoista kärsivät lakkojen kohteena olevat yritykset.

– Merkille pantavaa on, että isoa vahinkoa halutaan ainakin ammattiliittojen tuoreiden ilmoitusten mukaan aiheuttaa nimenomaan vientiteollisuuden eri toimialojen yrityksille, tiedotteessa todetaan.

Kemianteollisuuden mukaan työtaistelutoimet tulevat vaikeaan taloustilanteeseen, sillä kemianteollisuuden suhdannetilanne on heikoin sitten vuosien 2008–2009 finanssikriisin.

Kemianteollisuuden yritykset toimittavat tuotteitaan muun muassa rakentamiseen ja muuhun teollisuuteen, jossa kysyntä on nyt poikkeuksellisen vaimeaa. Lisäksi kemianteollisuuden tuotteita valmistetaan myös kuluttajille, joiden tunnelmat ovat yhtä synkät.

– Uhkailulla harvemmin saavutetaan mitään rakentavaa. Sen sijaan ilmoitetut toimet toteutuessaan osoittavat selvästi hallitusohjelmaan kirjatun työrauhajärjestelmän uudistamisen kiireellisyyden, Etu-Seppälä toteaa tiedotteessa.

Nykyinen työrauhalainsäädäntö on vuodelta 1946. Poliittisten työtaisteluiden ajallinen rajoittaminen 24 tuntiin työrauhajärjestelmää uudistaneen työryhmän esityksen mukaisesti on Kemianteollisuuden mukaan tarpeen.

– Herää myös kysymys, miksi poliittisia työtaisteluja ylipäätään pitää järjestää työaikana. Niiden kohteena kun on ammattiliittojenkin mukaan poliittiset päätöksentekijät, eivät työnantajat, tiedotteessa todetaan.

Kemianteollisuus ry osallistuu marraskuun lopussa alkaneisiin, Suomen työmarkkinamallia käsitteleviin keskusteluihin, joita jatketaan perjantaina. Keskusteluja käydään työministeri Arto Satosen (kok.) toimeksiannon mukaisesti.

Toimeksiantona on luoda työmarkkinamalli, jolla vahvistetaan kansantaloutta ja edistetään työllisyyttä.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)