Verkkouutiset

Lämpötilat pysyttelevät varsin maltillisina alkuviikosta. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Alkuviikon lämpötilat pysyttelevät maltillisissa lukemissa

Etelä- ja kaakkoisrannikolla on paikoin lähes 20 asteen lukemia, muualla maassa enimmäkseen 10-15 astetta.

Sateet väistyvät maanantain vastaisena yönä, kertoo Foreca. Pohjanmaalla ja Lapissa voidaan käydä yöllä hieman pakkasella, etelässä on mahdollisesti paikoin hallaa.

Maanantaina lämpötilat ovat etelä- ja kaakkoisrannikolla paikoin lähellä 20 asteen lukemia, muualla maassa edelleen enimmäkseen 10–15 asteessa. Pohjoisessa ja idässä tulee paikoitellen kuurosateita.

– Tiistaina päivälämpötilat ovat pääosin alle 15 asteessa tai lähellä 15 asteen lukemia, etelärannikolla voidaan mennä reiluun 15 asteeseen. Pilviä ja jonkin verran kuurosateita liikkuu kylmässä virtauksessa, Forecan meteorologi Markus Mäntykannas sanoo blogissa.

Mäntykankaan mukaan viikon keskivaiheilla etelään olisi mahdollisesti tulossa aiempaa ennustettua lämpimämpää ilmaa.

– Lämpötila voisi mennä 20 asteeseen etelässä, maan keskiosassa yli 15 asteeseen. Pohjoinen pysyisi viileänä eli noin 10–15 asteessa, sateita ja pilviä liikkuisi pohjoisen Suomen yli. Keski- ja pohjoisosaan maata virtaisi ehkä viileämpää ilmaa viikon edetessä. Yötkin pysyisivät viileinä, Mäntykannas toteaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)