Verkkouutiset

Alexander Stubb. Kokoomus

Alexander Stubb: Ulkopolitiikassa valinta on usein pahan ja pahan väliltä

Presidenttiehdokkaan mukaan politiikan peruslähtökohtana pitää olla, että välittää.

Iltalehden Kartanlukijana Soini podcastissa Timo Soini on haastatellut itsenäisyyspäivänä julkaistuun jaksoon presidenttiehdokas Alexander Stubbia.

– Ulkopolitiikassa on se mielenkiintoinen, että joudut tekemään joka päivä arvovalintoja. Ja aika usein puhutaan, että se arvovalinta on hyvän ja pahan välillä. Mutta itse asiassa aika usein se on pahan ja pahan väliltä, Alexander Stubb pohtii ulkopolitiikan monimutkaisuutta.

– Pitää tehdä sellaisia ratkaisuja, jotka eivät koskaan… no, eivät tunnu hyvältä.

Entiset ulkoministerit Soini ja Stubb puhuvat myös kesän 2015 tapauksesta, kun Venäjän duuman puhemies Sergei Naryshkinia ei päästetty Suomeen Helsingin Etyj-juhlaistuntoon. Tuolloinen tuore ulkoministeri Soini kertoo olleensa aika yksin ja vain Stubbin puolustaneen päätöstä.

– Tottahan toki. Se oli minusta ihan itsestäänselvyys. Ei vain se, että valtiovarainministeri tukee ulkoministeriä, vaan myös se, että jos on Euroopan unionin määrittelemä pakotelista niin siitä pidetään kiinni, Alexander Stubb muistelee.

Stubb kysyy retorisesti, miltä nyt näyttäisi, jos Etyjin juhliin Suomeen päästettäisiin Venäjältä pakotelistalla olevia.

– Suoraan sanoen: eihän se missään nimessä käy. Ja tätä piti puolustaa, Stubb huomauttaa oikeusvaltiosta.

Alexander Stubb sanoo politiikassa mukana olevilla olevan jonkinlainen pakkomielle siitä, että pitää aina olla oikeassa.

– Minä taas mietin sen ihan toista kautta: jos olen jossain ollut väärässä, olen oppinut jotain uutta. Pitää olla itselleen vähän enemmän armollinen, Stubb pohtii.

Alexander Stubb sanoo, että ”politiikan peruslähtökohtahan on se että välittää”.

– Ihmiset tekevät sen eri tavalla. Sinä (Soini) ja minä ollaan molemmat sosiaalisia. Me voidaan olla läsnä. Me voidaan keskustella. Varmaan monella on meistä kuva julkisuuden kautta, mutta se mielikuva on joskus jopa voinut muuttua kun tapaa henkilökohtaisesti tai saa puhelun. Ihmisiä me kaikki ollaan.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)