Verkkouutiset

Mielenosoittajia Turkissa 22. tammikuuta 2023. AFP / LEHTIKUVA / YASIN AKGUL

Alexander Stubb: Hybridisodankäynti näyttää juuri tältä

Entisen pääministerin mukaan nykymaailmassa kaikki voidaan aseistaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Entisen pääministerin Alexander Stubbin (kok.) mukaan kenellekään ei pitäisi tulla yllätyksenä, että Venäjä näyttäisi olevan Ruotsin ja Turkin välejä kiristäneen Koraanin polton takana Ruotsissa.

– Tältä näyttää roistovaltion hybridisota. Nykymaailmassa kaikki voidaan aseistaa, Stubb tviittaa.

Maiden välit ovat kiristyneet sen jälkeen, kun ruotsalais-tanskalainen poliitikko Rasmus Paludan poltti Koraanin Turkin-vastaisissa mielenosoituksissa Tukholmassa. Hän on kertonut ruotsalaiselle Dagens Nyheter -lehdelle, että päätös Koraanin polttamisesta ei ollut hänen oma ideansa. Hänen mukaansa idea tuli ruotsalaiselta toimittajalta Chang Frickiltä, joka on tehnyt aiemmin yhteistyötä myös Venäjän valtiollisen RT-televisiokanavan tytäryhtiön kanssa.

Paludan kertoo saaneensa rahallista tukea myös mielenosoitusten lupamaksujen maksamiseen. Frick myöntää Expressenille rahallisen avustuksen, mutta kiistää hänen olleen tietoinen Koraanin polttamisesta. Yhteyksiään venäläiseen televisiokanavaan hän kommentoi toteamalla, että on työskennellyt medialle vapaana toimittajana eli freelancerina samalla tavalla kuin ruotsalaisille medioille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)