Verkkouutiset

Alexander Stubb CNN:n haastattelussa.

Alexander Stubb CNN:lle: Vladimir Putin on epätoivoinen

Tulevan presidenttiehdokkaan mukaan Venäjän johtajan kortit ovat vähissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Amerikkalainen uutiskanava CNN on haastatellut jälleen kokoomuksen tulevaa presidenttiehdokasta Alexander Stubbia.

Jutun alla olevalla videolla Stubbilta kysytään maailman ruokaturvalle tärkeästä Mustanmeren viljasopimuksesta. Venäjää johtava Vladimir Putin on sanonut, että sopimusta ei uudisteta, jos Venäjän maataloustuotteisiin kohdistuvia pakotteita ei poisteta.

Suomen entinen pääministeri ja Firenzen EU-yliopiston professorin virastaan virkavapaalle jäävä Stubb arvioi, että Putin ei saavuta kiristyksellä tavoitteitaan.

Hän nostaa esille kaksi syytä Putinin epäonnistumiseen.

– Ensinnäkin maailma ja globaali etelä tulevat näkemään, että Putin aloitti tämän (Ukrainan) sodan, ja nyt Putin yrittää näännyttää maailman nälkään. Toiseksi Putinilla on enää vain muutamia kortteja jäljellä, Stubb arvioi ja viittaa kiristykseen ruoalla ja viljalla.

Maanantaina uutisoitiin, että Putinin on määrä tavata Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-unin aseneuvottelujen merkeissä Venäjän Vladivostokissa. Maat eivät ole vahvistaneet tapaamista.

Stubb toteaa, että aseiden toimittaminen Pohjois-Koreasta Venäjälle olisi huolestuttavaa. Hän kuitenkin muistuttaa, että tapaamisen toteutuminen on vielä epävarmaa. Pohjois-Korean diktaattori ei tunnetusti matkusta mielellään ulkomaille. Myöskään Venäjä ei halua Stubbin mukaan tulla riippuvaiseksi Pohjois-Koreasta.

– Siinä mielessä Putin on mielestäni melko epätoivoinen juuri tällä hetkellä. Siksi näemme näitä liikkeitä, joita hän tekee, Stubb arvioi mahdollista tapaamista.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)