Verkkouutiset

Venäjän propagandaa Moskovan keskustassa. LEHTIKUVA / ALEXANDER NEMENOV

Aleksei Navalnyi vaatii pakotteita sotaa tukeville artisteille

Monet venäläiset artistit ovat esiintyneet sotaa tukevissa mielenosoituksissa Venäjällä.

Venäläinen oppositiovaikuttaja Aleksei Navalnyi vaatii, että Yhdysvallat asettaa pakotteita niille artisteille, jotka esiintyivät sotaa tukevissa konserteissa Venäjällä.

– Ahneet tekopyhät roistot, jotka halusivat ansaita ylimääräistä rahaa sodan ja kuoleman mainostamisesta. Heidän pitäisi saada palkinto länneltä: sanktiot ja elinikäinen pääsykielto sivistyneeseen maihin, Navalnyi toteaa Twitterissä.

Venäjän hallitus käytti lähes 100 miljoonaa ruplaa (1,4 miljoonaa dollaria) konserttisarjaan, jonka tarkoituksena oli lisätä tukea Moskovan hyökkäykselle Ukrainaan.

Asiasta kertoi yleisradioyhtiö BBC:n venäjänkielinen palvelu viime keskiviikkona.

Venäjällä on järjestetty huhtikuussa ja toukokuussa sotaa tukevia mielenosoituksia, joissa on esiintynyt noin 34 yhtyettä, taiteilijaa ja runoilijaa. Konsertteja on pidetty 30 eri kaupungissa.

Aleksei Navalnyin mukaan tapahtumiin osallistuneet ovat valittaneet, että heille on maksettu vähemmän kuin oli etukäteen sovittu.

Hänen mielestään Yhdysvaltojen pitäisi tehdä loppu tälle tarinalle.

– Et voi laulaa sodan puolesta Novosibirskissa tänään ja ansaita rahaa huomenna viihdyttämällä vieraita oligarkin syntymäpäiväjuhlilla Ranskan Rivieralla tai Aspenissa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS