Verkkouutiset

Hoitaja työssään. LEHTIKUVA / TIMO HEIKKALA

”Aikamoinen palkka” – Yle: Lähihoitajia houkutellaan 3000 euron tuloilla

Kunta-alalla lähihoitaja tienaa keskimäärin noin 2000 euroa kuussa.

Sijaisia välittävä Medistaff etsii Ylä-Savossa töihin lähihoitajia 3 000 euron peruspalkalla, jonka päälle tulevat lisäksi mahdolliset vuorolisät. Palkka sisältää yhdeksän prosentin lomakorvauksen.

– Onhan se jo aikamoinen palkka, Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola kommentoi Ylelle.

Medistaff kertoo työn keränneen lyhyessä ajassa useita kymmeniä hakemuksia. Kyseessä on määräaikainen pesti joka ei sisällä kilpailukieltoa, joten hoitajat voivat halutessaan siirtyä suoraan työsuhteeseen kunnalle.

Käytännössä se tarkoittaisi merkittävää palkanpudotusta. SuPer kertoo lähihoitajan kuntasektorin peruspalkan olevan noin 2 000 euroa kuukaudessa.

– He saavat sen tehdä, ja näin onkin käynyt useamman hoitajan kanssa, Medistaffin toimitusjohtaja Stefan Bellamine toteaa Ylelle.

Vuokratyö aiheuttaa siis tilanteen, jossa samankaltaisesta työstä voidaan maksaa eri palkkaa. Paavola toteaa, että koska työnantaja on eri, se on laillista.

– Mutta pitää myös miettiä, kuinka kauan hoitajat oikeasti sietävät sitä. Käykö sitten niin, että vakituisia hoitajia häipyy tosi paljon, Paavola pohtii.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS