Verkkouutiset

Poliisin sanotaan tutkineen epäiltyjen kodit ja työpaikat. / Bundespolizei

Agentit aikoivat tehdä pommi-iskuja Saksassa: Maaleina asetehtaat ja sotilaskohteet

Kiinniotetut ovat Venäjän ja Saksan kaksoiskansalaisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan viranomaiset kertovat estäneensä Venäjän tiedustelupalveluiden suunnitelman, jonka tavoitteena oli räjäyttää maan asevoimien ja puolustusteollisuuden kohteita.

Iskuja olisi mahdollisesti tehty myös Yhdysvaltain asevoimien kohteisiin, jotka liittyvät Ukrainalle annettavaan tukeen.

Kahdesta pidätetystä henkilöstä toinen taisteli Venäjän tukeman Donetskin ”kansantasavallan” joukoissa vuosina 2014–2016. Kiinniotetut ovat Venäjän ja Saksan kaksoiskansalaisia.

Saksan syyttäjäviranomaisten mukaan Dieter S ja Alexander J toimivat Kremlin vakoojina. Heidät pidätettiin viime viikolla, Guardian kertoo. Poliisi on tehnyt etsintöjä epäiltyjen agenttien kodeissa ja työpaikoilla.

Dieter S:n väitetään suunnitelleen sabotaasitoimia lokakuusta 2023 lähtien ja olleen yhteydessä Venäjän tiedustelupalveluihin. Hän oli ilmaissut halunsa toteuttaa räjähdeiskuja teollisuus- ja sotilaskohteita vastaan ”heikentääkseen Saksan sotilaallista tukea Ukrainalle”. Syytteet perustuvat muun muassa kuva- ja videotodisteisiin.

Spiegel-lehden mukaan 39-vuotiaan Dieter S:n pääkohteena oli Yhdysvaltain tukikohta Baijerin Grafenwöhrissä, jossa on koulutettu Ukrainan sotilaita. 37-vuotiaan Alexander J:n sanotaan tukeneen suunnitelmia viimeistään maaliskuusta 2024 lähtien.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)