Verkkouutiset

Ukrainalaissotilas lähellä Lymania ennen sen takaisin valtausta. AFP/LEHTIKUVA/YASUYOSHI CHIBA

Venäläistoimittajien mukaan Moskovan sotaretki on operatiivisessa kriisissä

Komsomolskaja Pravdan mukaan hyviä uutisia ei ole tulossa lähiaikoina.

Venäläisten tiedotusvälineiden toimittajat puolustavat raporteissaan Venäjän armeijan suorituskykyä Ukrainassa samaan aikaan, kun he raportoivat Moskovan kärsimistä tappioista, kertoo CNN.

– Minulle on kerrottu, että saan ihmiset masentumaan uutisillani, Alexander Kots hallitusmyönteisestä Komsomolskaja Pravdasta kirjoitti viestipalvelu Telegramissa.

– Väitetään, että ihmiset tarvitsevat jotain positiivista. Hyviä uutisia ei ole tulossa lähiaikoina, ajoitus on väärä. Ei Hersonin etulinjalta, ei Luhanskin rintamalta, Kots jatkoi.

Ukraina ”ottaa käyttöön hyvin valmisteltuja reservejä ja ymmärtää etunsa sekä henkilöstö- että tiedustelutiedoissa”, hän sanoi ja lisäsi, että Venäjän niin kutsuttu ”sotilaallinen erityisoperaatio” on tällä välin ”operatiivisessa kriisissä”.

Kots, joka oli sijoitettu venäläisten joukkojen kanssa Ukrainan takaisin valtaamaan Lymaniin, kirjoitti lehdessään aiemmin tällä viikolla, että ”Venäjän joukot kärsivät voimien puutteesta, huonosta kommunikaatiosta ja komentavien upseerien virheistä”.

– Tietty väsymys hiipi monilla alueilla pitkän hyökkäyskauden jälkeen, jonka aikana vapautimme suuria maa-alueita. Meillä ei sen jälkeen ollut tarpeeksi voimaa pitää niistä kiinni, hän sanoi.

– Miksi niin? Koska meillä ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi väkeä. Vaikka se olisi jossain vaiheessa voinut näyttää erilaiselta. Tarvitsimme tämän (Ukrainan antaman) röyhkeän lyönnin ymmärtääksemme asioiden todellisen tilanteen. Siksi he (Kreml) ilmoittivat osittaisesta liikekannallepanosta.

Kots vakuutti, ettei hän nähnyt Venäjän joukkojen keskuudessa paniikkia eikä ylimielisyyttä.

Samanlaisia raportteja kirjoittaa Kotsin lisäksi myös Russia 24:n Jevgeni Poddubnyi. Hän sanoi tiistaina, että ”elämme vaikeinta aikaa rintamalla, ja toistaiseksi siitä tulee vielä vaikeampaa”.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)