Verkkouutiset

VR:n sähköasentajien lakko peruuntui

Työnantajapuoli ei toistaiseksi peru työsulkuaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

VR Trackin Sähköliittoon kuuluvien sähkömiesten ensi yöksi suunniteltu lakko peruuntuu. Myös VR Track Oy:ssa voimassa oleva ylityökielto päättyy toistaiseksi. Suunnitellut tukilakot Destia Rail Oy:ssä ja Eltel Networks Oy:ssä peruuntuvat niin ikään.

Ensi yöksi suunniteltu lakko olisi ollut jo kolmas ammattiosaston käynnistämä työtaistelu. Ensimmäinen lakko oli kesä-heinäkuun vaihteessa ja toinen heinäkuun puolivälissä.

– Työtaistelun päättyminen on erittäin hyvä asia, mutta Palvelualojen työnantajat PALTA ja VR edellyttävät täydellistä työrauhaa, toteaa PALTAn apulaisjohtaja Kaj Schmidt tiedotteessa.

PALTA on aiemmin ilmoittanut käynnistävänsä VR Trackin sähköliittolaisia työntekijöitä koskevan työsulun 31. heinäkuuta. Työsulkua ei aiota perua. PALTA, JHL ja Sähköliitto jatkavat asian käsittelyä sovittelijan toimistossa ensi viikolla.

Lakkojen taustalla on järjestöriita. Sähköliiton jäsenet haluaisivat oman sopimuksen. PALTAn mukaan rautatiealan työehtosopimus on vuosikaudet solmittu PALTAn ja JHL:n välillä. Enemmistö sekä rautatiealan työehtosopimuksen piirissä olevasta henkilöstöstä että VR-Yhtymä Oy:ssä työskentelevistä sähköasentajista on JHL:n jäseniä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)