Verkkouutiset

Kimmo Sasi: Kansanedustajia on liikaa

Kokoomuksen Kimmo Sasi olisi valmis laskemaan kansanedustajien määrän sataanviiteenkymmeneen. Hänen mukaansa määrä riittäisi turvaamaan eduskunnan toiminnat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Kimmo Sasi (kok.) olisi valmis laskemaan Suomen eduskunnan kansanedustajien määrää, kertoo Ilta-Sanomat. Määrän pienentäminen voisi hänen mukaansa tapahtua nopeastikin, mikäli seuraavalla hallituksella olisi siihen tahtoa.

Kimmo Sasi ehdotti asiaa ensimmäisen kerran 2009.

Liian pieni kansanedustajien määrä johtaisi lainsäädäntötyön kannalta tärkeiden valiokuntien pienenemiseen tai vastaavasti yksittäisten edustajien valiokuntajäsenyyksien kasvuun. Kimmo Sasin mielestä alle kymmenen hengen valiokunnat olisivat jo aika pieniä. Hän arvioi, että 150 kansanedustajaa riittäisi turvaamaan eduskunnan toiminnat.

Kansanedustajille on tälle vuodelle palkkioina sekä kulu- ja matkakorvauksina varattu 21,7 miljoonaa euroa. Lisäksi kansanedustajien avustajien palkkoihin on varattu 7,2 miljoonaa euroa. Viidenkymmenen edustajan suoralla vähennyksellä säästöä tulisi noin seitsemän miljoonaa. Säästö ei Sasin mielestä olisi kauhean suuri.

”Toisaalta kun kaikkea toimintaa pyritään tehostamaan, niin jos eduskuntakin voi vähän vähentää jäsentensä lukumäärää, niin onhan se aina hyvä signaali kaikille muille julkisille toiminnoille”, hän toteaa IS:ssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)