Verkkouutiset

Pohjois-Korean arkkitehdit unohtivat ”puolueen kauneuskäsityksen” – Kim Jong-un raivostui ja teloitti

Pohjois-Korean Pjongjangin uuden lentokentän rakennushankkeen taustalta on paljastunut teloituksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on esitellyt julkisuudessa antaumuksella maansa pääkaupungin Pjongjangin upouutta lentokenttää.

Pohjois-Korean uutistoimisto KCNA on julkaissut viime päivinä valtavat määrän kuvia lentokenttää tyytyväisenä vaimonsa kanssa kiertävästä Kimistä. Kuvat ovat levinneet laajalle länsimediassakin.

Pohjois-Korean median uutisissa Kimin on muun muassa todettu kuvanneen rakennusta ”songun-ajan merkkipaaluksi”.

Songunilla tarkoitetaan Kim Jong-unin isän ja maan edellisen johtajan Kim Jong-ilin valtakaudella virallisesti aloitettua ”armeija ensin” -politiikkaa. Käytännössä se tarkoittaa yhteiskunnan resurssien ohjaamista ensisijaisesti maan asevoimien käyttöön ja armeijan laittamista etusijalle myös poliittisessa päätöksenteossa.

Kimin kerrotaan suitsuttaneen terminaalia ”hyvin ja modernin esteettisen maun kanssa harmonisesti rakennetuksi”. Johtaja oli myös todennut rakennuksien edustavan Pohjois-Korean kansallisluonnetta.

KCNA:n julkaisemissa kuvissa ei kuitenkaan näy Pohjois-Korean valtiollisten suurhankkeiden johtajaa ja lentokenttäprojektin pääarkkitehtia Ma Won Chunia.

Aasian tapahtumia seuraavaan The Diplomatiin viittaava Mirror kertoo, ettei lentokenttähanke olekaan ollut niin harmoninen kuin Pohjois-Korean valtiollinen media on antanut ymmärtää. Ma Won Chun on teloitettu viiden muun korkean virkamiehen kanssa jo viime vuoden marraskuussa.

Syynä teloitukseen oli mitä ilmeisimmin Kim Jong-unin tyytymättömyys lentokentän terminaalirakennuksen ulkonäköön. Virallisen selityksen mukaan Ma Won Chun teloitettiin korruption ja niskuroinnin vuoksi.

Lentokenttähanke keskeytettiin samaan aikaan ”Kim Jong-unin tyytymättömyyden takia”. Pohjoiskorealaisten lähteiden mukaan Kim katsoi, että terminaalirakennuksen suunnittelijat olivat unohtaneet ”puolueen käsityksen arkkitehtonisesta kauneudesta”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)