Verkkouutiset

MTK: Liikenneverkkoon luvatut 600 miljoonaa euroa ovat hyvä alku

MTK haluaa hallitukselta lisää rahaa liikenneverkon korjauksiin ja sukupolvenvaihdoshuojennusta metsätalouteen. Pulaa on myös metsäalan työntekijöistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliiton valtuuskunnan puheenjohtaja Tommi Lunttila varoittaa, että biotalouden kasvu vaarantuu, jos tieverkosto ei ole ympäri vuoden liikennöitävässä kunnossa.

Jos metsäteollisuuden suunnittelemat lisäinvestoinnit toteutuvat eikä nykyistä kapasiteettia suljeta, lisääntyy MTK:n mukaan metsien käyttö Suomessa yli 20 prosenttia.

− Hallituksen käynnistämä ohjelma liikenneverkon korjausvelan vähentämiseksi ja siihen luvatut 600 miljoonaa euroa ovat hyvä alku infran parantamiseksi, Lunttila kiittää MTK:n tiedotteessa.

Toinen pullonkaula on MTK:n mielestä työvoiman saatavuus. Pulaa on metsäkoneiden ja puutavara-autojen kuljettajista sekä metsureista. Lisäksi metsäalan työvoimatarve kasvaa MTK:n mukaan lähivuosina lähes kaksinkertaiseksi.

MTK ajaa myös sukupolvenvaihdoshuojennusta metsätalouteen.

Sukupolvenvaihdosten edistäminen olisi MTK:n mukaan puumarkkinoiden toimivuuden kannalta ylivoimaisesti tärkein toimenpide.

− Luonnonvarakeskuksen tutkimusten mukaan metsänomistajien keski-iän nuorentuminen 10 vuodella lisäisi puun tarjontaa 3 miljoonaa kuutiometriä vuodessa, Lunttila kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)