Verkkouutiset

Tammikuun inflaatio oli tasan nolla

Suomen inflaatio kohosi tammikuussa nollaan joulukuun lievästä deflaatiosta, mutta jäi edelleen alhaisemmaksi kuin euroalueella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tilastokeskuksen laskema kuluttajahintojen vuosimuutos nousi tammikuussa 0,0 prosenttiin, kun se joulukuussa oli -0,2 prosenttia.

Kuluttajahintoja nosti tammikuussa vuoden takaiseen verrattuna eniten ajoneuvoveron, hoitovastikkeiden ja sairaalamaksujen kallistuminen.

Laskua edellisvuoteen verrattuna eniten oli Tilastokeskuksen mukaan asuntolainojen keskikorkojen, aikakauslehtien tilausmaksujen ja sähkön kuluttajahinnoissa.

Danske Bankin ekonomistit toteavat omassa tiedotteessa, että tammikuussa nopeasti pudonnut öljyn hinta ei näy vuosivertailussa kovinkaan dramaattisesti, sillä myös viime vuoden tammikuussa bensiinin hinta oli Suomessa matalalla. Lisäksi valtaosa hinnasta koostuu erilaisista veroista.

Euroalueen inflaatio oli ennakkotietojen mukaan tammikuussa 0,4 prosenttia. Danske Bankin ekonomistit muistuttavat, että euroaluetta alhaisemman hintakehityksen jatkuminen korjaa Suomen suhteellisen hintatason korkeutta.

Danske Bankissa odotetaan Suomeen tälle vuodelle vajaan yhden prosentin inflaatiota.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)